skrzynka bezpieczników - gdzie się znajduje?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mateusz86
Newbie
Newbie

skrzynka bezpieczników - gdzie się znajduje?

Post autor: mateusz86 »

Witam wszystkich.
Niestety nie jestem posiadaczem vw polo, ale mam okazje czasami nim pojeździć albo pożyczyć. W autku nie działa radyjko. Po wyciągnięciu radia, ujrzałem poprzecinane przewody (?). Podczas lutowania zrobiłem jakieś małe zwarcie i prawdopodobnie spaliłem bezpiecznik. Tylko mam takie głupie pytanie, gdzie znajduje się skrzynka bezpieczników? :oops: Z tego co obserwuje to bynajmniej nie widziałem jej w kabinie, albo jest mocno zakamuflowana ;)
Jak ktoś by jeszcze dał znać, który bezpiecznik odpowiada za zasilanie radia to byłbym bardzo wdzięczny!
pozdrawiam
;]
Awatar użytkownika
lukas2305
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukas2305 »

bezpieczniki są na podszybiu, pod maską...musisz otworzyć maskę i po stronie kierowcy, pod szybą przednią znajdują się te bezpieczniki.
m
mateusz86
Newbie
Newbie

Z tego co pamiętam, i oglądałem pod maską to znajduje się tam jeden żółty bezpiecznik i reszta takich porcelanowych "starszej generacji (?)". Czy to są bezpieczniki o których mówisz lukas2305? Czy puszka wygląda mniej więcej tak tak??
;]
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

nie :P jest zazwyczaj oslonieta takim przezroczystym deklem :P zdejmujesz i Twoim ocza ukazuje sie 16 ( albo i wiecej niepamietam :P ) bezpiecznikow 2 , badz 3 jest od radia .. zreszta wejdz tu i sciagnij to viewtopic.php?f=25&t=121 pierwszy ebook i tak na ktorejs stronie jest rozpuiska bezpiecznikow :)
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
Pavulon
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pavulon »

[quote="mateusz86"]takich porcelanowych "starszej generacji[/quote]
Dokładnie tak - w tych rocznikach są te starsze bezpieczniki... ;)
Obrazek
Polo Steilheck Universal, 1992, 1043 ccm, sppi
m
mateusz86
Newbie
Newbie

A jeszcze napiszcie mi chłopaki jak sie je wyciąga, bo przy najbliższej okazji będę miał mało czasu na naprawę a bardzo chciałbym to zrobić przed świętami. Wszystkie bezpieczniki posiadają takie same wartości? (chciałbym kupić już w sklepie)
Podczas wymiany najlepiej odpiąć sobie akumulator czy bez problemu na wpiętym mogę wymienić?
Wielkie dzięki dla wszystkich za uzyskane już informacje!
;]
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

wejdz w linka ktory podalem wyzej .. sciagnij pdf ( ~20Mb) i tam sa rozpisane bezpieczniki i ich wartosci , poza tym jest pare cennych info :) .. lepiej odlaczyc aku .. bo jak przypadkowo zwarcie zrobisz i nie bedzie bezpiecznika to instalacja pojdzie z dymem .. :/ pasuja zwykle plastiki za 4 zl .. z tym ze ceramiczne sa lepsze ,ale rzadko teraz do kupienia :(
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”