[9N3] Gdzie podłączyć czujnik temperatury zewnętrznej?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

B
Bimbasz
Newbie
Newbie

[9N3] Gdzie podłączyć czujnik temperatury zewnętrznej?

Post autor: Bimbasz »

Czy możecie mi powiedzieć w którym miejscu powinien być zamontowany czujnik temperatury zewnętrznej w 9N3, mam go luzem położonego koło dwu tonowego sygnału dźwiękowego. Nie mogę namierzyć miejsca gdzie ten czujnik zamontować. Domyślam się że powinien być wciśnięty w jakiś otwór bo jego konstrukcja na to wskazuje. Niestety nie wiem gdzie to ma być. Może ktoś ma jakieś zdjęcie poglądowe.

Staraj się umieszczać tematy w odpowiednich działach. Wydzieliłem twojego posta jako nowy wątek w odpowiednim dziale.
czaja
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

W zderzak w pobliżu halogenu.Powinien być w zderzaku otwór
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
B
Bimbasz
Newbie
Newbie

Post autor: Bimbasz »

[quote=""inginio""]W zderzak w pobliżu halogenu.Powinien być w zderzaku otwór[/quote]
niestety z zderzaku nie ma żadnego otworu do którego można zamontować czujnik temperatury.

Aby zamontować czujnik temperatury należy zakupić oczywiście jak się nie ma uchwyt o symbolu 6Q0 971 845 C cena ok 9zł w ASO.
Uchwyt wsuwamy w rant zderzaka a następnie w otwór w uchwycie wciskamy czujnik temperatury.
Na załączonym foto jest to zobrazowane

Obrazek
S
Szmeru
Newbie
Newbie

Post autor: Szmeru »

Bardzo proszę, jeżeli ktoś pamięta lub ma ochotę zajrzeć do swojego czujnika :) jakiego koloru są przewody dochodzące do wtyczki. Jaki kolor do "prostej ścianki" a jaki do "zaokrąglonej"?
Niedawno kupiłem Polo 9n, i przy przeglądzie klimy wyskoczył błąd czujnika. Jak się okazało, ktoś urwał wtyczkę od tego czujnika. Mam już wtyczkę, ale pojawił się problem by nie pomylić polaryzacji w wtyce czujnika.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”