Witam.
Nie działa mi wskaźnik temperatury silnika na liczniku. Po otworzeniu maski zauważyłem, że wtyczka do czujki temperatury jest mocno sfatygowana i pewnie to jest powodem. Chciałem odnaleźć takową na Allegro ale mam problem bo nie wiem jak to się fachowo nazywa. Co mam wpisać w wyszukiwarkę? Wpisuję "wtyczka, polo, czujnik temperatury" ale nic nie znajduję...
jedz na szrot, podnieś machę w jakiejś innej poli, i utnij to co potrzeba koszt może piwo? a tak z allegro to zapłacisz i za czujkę, i za przesyłkę. gra nie warta świeczki.
takie coś ale małe ale http://www.allegro.pl/item1072936485_wt ... i_iii.html
Na czujniku mam wycięcie w kształcie pół okręgu, ale może i ta by naszła.
I są dostępne w sklepie motoryzacyjnym przeważnie (wtyk, wtyczka do migaczy na przykład)
A najlepiej z czegoś wyciąć
Dzisiaj odbieram niebieski czujnik hella ze sklepu, podam ile pokazuje omów, i w domu miałem tabelkę z wykresem jaka powinna być zależność temperatura/opór.
Jak nie zapomnę to wrzucę.
Na dziś sprawa wygląda tak: kupiłem nową czujkę, wymieniłem, zreperowałem też tą wtyczkę. I jak podłączam wszystko to w momencie przekręcenia stacyjki wskaźnik temperatury idzie do góry na maksa, choć silnik jest zimny. Jak zwieram zworki we wtyczce to jest taka sama reakcja tylko dopiero wtedy jak zapalę silnik. A więc dalej jestem w kropce. Gdzie tkwi problem???
[quote=""lufa""]Na dziś sprawa wygląda tak: kupiłem nową czujkę, wymieniłem, zreperowałem też tą wtyczkę. I jak podłączam wszystko to w momencie przekręcenia stacyjki wskaźnik temperatury idzie do góry na maksa, choć silnik jest zimny. Jak zwieram zworki we wtyczce to jest taka sama reakcja tylko dopiero wtedy jak zapalę silnik. A więc dalej jestem w kropce. Gdzie tkwi problem???[/quote]