[quote=""JuStIcE""]na początek myślę że K2 Tempo[/quote]
Myślę, że nie. Kiedyś przeleciałem tym lakier Puntolota i zauważyłem, ze zamiast zetrzeć małe zanieczyszczenia pokryło je woskiem i jeszcze mocniej utrwaliło.
[quote=""JuStIcE""]- usunięcie nalotu asfaltu - bardzo skuteczna jest tutaj chemia Carvalet (Tar&Glue Remover)
- glinkowanie - po glince pozbędziesz się wszelkiej innej maści zanieczyszczeń[/quote]
To mnie najbardziej interesuje. Dużo tej glinki potrzeba? Widziałem gdzieś, że wygląda trochę jak plastelina.
[quote=""turzol""]- dobór środków polerskich - tutaj wachlarz produktów uzależniony jest od stopnia zniszczenia powłoki lakieru, od tego czy będziesz robił ręcznie czy maszynowo, od grubości portfela również

[/quote]
Właśnie o to chodzi
turzol. Dla takiego kompletnego laika jak ja wybór odpowiedniego i sprawdzonego środka to jak gra na loterii. Potrzebuję czegoś sprawdzonego przez inne osoby.
[quote=""jacol""]ych czarnych kropek to smoła (z asfaltu - znaczy z drogi

) . przed jakąkolwiek pastą (o niej za chwilę) trzeba by to zmyć. rozcieńczalnik ekstrakcyjny jest w sam raz do tego[/quote]
Po benzynie lakier mi się w jednym miejscu odbarwił na żółtawo (tak mi się wydaje). Niespecjalnie to wygląda.
[quote=""jacol""]najprostszym sposobem (wedle mnie) jest używanie zwykłego ludwika[/quote]
Serio?