Mam pytanie czy dużo jest roboty i trzeba się znać dużo na elektryce aby zamontować elektrycznie opuszczane szyby do VW polo 6N ?? I pod co najlepiej je podłączyć ??
polo 3D czy 5D? jak 3D to ciezej dostac podnosniki i sa drozsze. najlepiej robic to na oryginalnej instalacji albo jak najbardziej zblizonej do oryginalu. nie laduj sie w uniwersalne podnosniki bo to lipa. ze schematem i jakims pojeciem technicznym mozna to zrobic bez problemu.
DO NOT TROUBLE TROUBLE, UNTIL TROUBLE TROUBLES YOU.
[quote=""ajuztam""]polo 3D czy 5D? jak 3D to ciezej dostac podnosniki i sa drozsze. najlepiej robic to na oryginalnej instalacji albo jak najbardziej zblizonej do oryginalu. nie laduj sie w uniwersalne podnosniki bo to lipa. ze schematem i jakims pojeciem technicznym mozna to zrobic bez problemu.[/quote]
Bardzo ciekawe jest to co piszesz :shock: Nie ma znaczenia czy 3D czy 5D oba kosztują dokładnie tyle samo
Ceny podnośnika za szt. wg aktualnego kursu €
wersja 3D 6N3837461D 414,95 zł
wersja 5D 6N4837461B 414,95 zł
Cześć, ja mam właśnie zrobione szybki elektryczne. No i na własnym przykładzie wiem, że lepiej oryginalne kupić. Faktycznie uniwersalne nie zadowoliły mnie niestety. Wiadomo, oryginalne są droższe ale w tym wypadku nie ma co oszczędzać hehe
ogólnie mówić jest to wersja 3 drzwiowa, co do tego ze trudno dostać podnośniki oryginalne do wersji 3 drzwiowej to bym się zgodził, ja posiadam już prawa stronę ale lewa nie umiem nigdzie dostać.
Też zamierzam wstawić elektryczne szyby do polo 6N. Pytanie jeszcze - czy jeżeli kupię oryginalne wiązki - będzie od nich odchodziła jeszcze kostka do elektrycznych lusterek? Czy nie koniecznie?
I jeszcze jedno. Czy kupując ten zestaw: http://moto.allegro.pl/item594491673_po ... estaw.html
wystarczy zamontować, powpinać i wszystko hula? (plus jakieś przekaźniki dodatkowe pewnie..)
Witam.
"Uniwersalne" elektryczne szyby to faktycznie zły pomysł. Po pierwsze nie działa to doskonale, dosyć porządnie hałasują i powoli chodzą - coś o tym powiedzieć może dragonka.
Podnośniki do 3d są tańsze i jest ich więcej. Co się tyczy wiązki - to zależy z jakiego modelu są wyciągnięte - mogą być elektryczne lusterka, ale nie muszą, trzeba sprawdzić.
Zestaw, o który pytasz z allegro wystarczy kupić i założyć - ale to sporo roboty! Pozdrawiam.
A co potrzebuje aby zamontować elektryczne szyby ?? Wydaje mi się ze mam już wszystkie rzeczy na jedna stronę. A wiec podnośnik, przelotkę do drzwi, przełącznik, kabel z bezpiecznikiem. Czy potrzebuje coś jeszcze ??