niuniek84- polo SZARY MAT... new inspiration...F16 str.40

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

Post autor: niuniek84 »

Co do felg decyzja podjęta, ZOSTAJĄ CZARNE :cool: nie poleruję rantów
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

niuniek84 lusterka zdecydowanie na czarno trzeba by maźnąć pod kolor dachu :) No i dobrze że felgi zostają czarne :good:
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

z lusterkami czekam na pogodę..... jeszcze listwy i klamki idą w kolor nadwozia ale to dopiero na drugi tydzień :)
j
jarek311086
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: jarek311086 »

no właśnie folia out skoro ma się co w środku pokazać :oki: czekam na efekt przodu bo łatwo nie będzie pzdr.i powodzenia
Awatar użytkownika
foxmen1
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: foxmen1 »

[quote=""niuniek84""]
FOTKI TYLNEJ SOFY, czarny skaj i czarny welur :cool:
ręczna robota, ponad tydzień czasu się męczyłem, najpierw trzeba było rozpruć obicie a następnie odrysować na skaju i welurze, potem już zostało zszywanie kawałków w całość, został przód do obszycia ale z tym ruszam w przyszłym tygodniu :grin:
Jako pierwszy zobaczył ją foxmen1 :) niech on powie jak to w realu wygląda :grin:[/quote]

heheeh no fakt, fakt widziałem ją razem z kolegą changemen-em. Można powiedzieć pełen mix luxusu połączony z wygodą i świetną jakością wykonania :grin:
Dobrze, że zerwałes tę folie teraz przynajmniej widać pikny środeczek. Będziesz coś modził z podsufitką itd? czy zostaje ori?
Było... viewtopic.php?f=56&t=11878
Jest Golf IV 1.9TDI 115kucy
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

niuniek84 szacun dla Ciebie ze tą ręczną robote z tapicerką, ale kurna moim zdaniem wygląda to paskudnie, jak jakieś tandetne pokrowce(bynajmniej na tych zdjęciach). Teraz naprawdę mozna za kilka stówek kupić komplet ładnych półkubełków, albo zrobić podobnie jak u mnie czyli dac tapicere z Golfa 3 a tam było kilka ciekawych wzorów (z Twoimi zdolnościami tapicerskimi przeróbka tylnej kanapy pod polo to byłby pikuś)
Bez folii od razu lepiej, bo troche z duzo ciemnych dodatków było.
Ja tam felgi bym jednak widział z rantem, ale jak tam uważasz. Można by ożywić troche wygląd kół zaciskami w kolorze srebrnym (a jakby były kiedyś 4 tarcze to już koniecznie) ;)
BTW widzę bardzo duże tempo prac, albo nie masz nic na głowie poza tym albo siedzisz nocami w garażu :grin:
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

racja racja jeszcze widział ją jeszcze changemen sorki za pamięć :bow: hehehe

foxmen1 jak skończę fotele przednie a będzie z nimi masakra to biorę się za podsufitkę i boczną tapicerkę, ten stary materiał będę chciał zastąpić czarnym welurem tylko z tym to będzie największy problem. Zastanawiam się jak to zrobić.
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

borek co do zdjęć to są lipne bo na szybko robione, ale na żywo jest super, nie każdemu musi się podobać :) moim planem było zrobienie czegoś bez wydawania pieniędzy, materiał w 50% miałem za darmo tylko na welur wydałem 34 zł, cel powoli osiągam, dla mnie nie sztuka pójść na łatwiznę i kupić jak się ma kasę, a jak się nie ma kasy? to co wtedy, trzeba kombinować :grin:

Liczę się z każdego zdaniem i je szanuję.
j
jarek311086
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: jarek311086 »

popieram coś z niczego jest sztuką :clapping: a opini trzeba wysłuchać lecz nie koniecznie się z nimi godzić
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

[quote=""Borek""]BTW widzę bardzo duże tempo prac, albo nie masz nic na głowie poza tym albo siedzisz nocami w garażu :grin:[/quote]

hehehe trochę czasu zawsze się znajdzie :D

[quote=""jarek311086""]popieram coś z niczego jest sztuką :clapping: a opini trzeba wysłuchać lecz nie koniecznie się z nimi godzić[/quote]

racja
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

Cały czas do przodu, kolejne zmiany :grin:

-lusterka zostały pomalowane w sobotę na czarno :cool: pasuje do dachu czarnego......a wczoraj zrobiłem szybkie fotki (autko brudne)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

dziś ogarnąłem bagażnik, tzn. mam gaz w aucie podłoga była nie równa, wszystko latało i stukało w bagażniku. ogólnie to podniosłem i wyrównałem podłogę w bagażniku, a mianowicie wyciąłem płytę podbiłem pod spód kantówki pod płytę żeby było równo i się nie kiwało, całą od spodu obiłem gumą i uszczelniłem, z góry przykleiłem gąbkę tapicerską a na to już poszła wykładzina którą już miałem w bagażniku (została wyprana i równiusieńko wycięta) a następnie przyklejona i przybita do płyty.

zdjęcia robione tel więc jakość taka sobie

ObrazekObrazek

a tak wygląda już po włożeniu w bagażniku, w końcu nic mi nie stuka już w bagażniku :yahoo:

Obrazek

w lewym dolnym rogu jest miejsce na gaśnicę, jeszcze jakąś torbę na kosmetyki i inne pierdółki i bagażnik będzie skończony (to co miałem w planach)
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

A jutro do lakiernika na polerkę dachu, malowanie klameczek i listewek bocznych w kolorek :yahoo:
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

[quote=""niuniek84""]A jutro do lakiernika na polerkę dachu, malowanie klameczek i listewek bocznych w kolorek [/quote]

lusterka, bardzo fajnie wyszły, widzę że ostro idziesz do przodu :)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

Polerka dachu zrobiona, 4 godziny walczyłem z tym :grin: (pierwszy raz robiłem polerkę, lakiernik udostępnił mi wszystko i tylko mówił co mam robić) efekt zaje......, przy okazji wypolerowałem maskę :yahoo:

-wymieniona gałka zmiany biegów i mieszek (ręcznie szyty) :)

[quote=""Skfarek""]lusterka, bardzo fajnie wyszły, widzę że ostro idziesz do przodu :)[/quote]

powoli się posuwam do przodu z planami, trochę tego jest, bo pomalowaniu jeszcze kilku elementów chcę jak najszybciej ogarnąć wnętrze auta ( przednie fotele obszyć, słupki, podsufitkę) auto już mam wygłuszone matami i innymi tego typu pierdołami.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”