Witam mam taki dosyć poważny problem. Stoi mi woda na podłodze u pasażera z przodu i z tyłu jest to o tyle dziwne że jak wyciągnę to wodę z przodu i z tyłu po każdym opadzie deszczu wraca z lewej strony nic tylko z prawej. Wątpię żeby była to podłoga dziurawa po 5 latach oglądałem samochód od dołu i obudowa jest cała. Miał ktoś taki problem mi wydaje się że jest to odpływ wody zatkany . Był bym wdzięczny za odp jeżeli to jest odpływ to jakaś instrukcja jak to wyczyścić z góry THX
ja również miałem taki problem , przyczyną były zatkane kanały odpływowe pod podszybiem. i woda leciała mi do środka samochodu przez komorę wentylatora. musisz je dokładnie wyczyścić.
sprawdź uszczelki poszycia drzwi tego które znajduje się pod tapicerką do którego jest montowany mechanizm opuszczania szyby i głośnik , jeżeli w dolnej części ta uszczelka słabo przylega lub jest zagnieciona to woda będzie się dostawała do wnętrza właśnie w tym miejscu , przerabiałem ten problem już kiedyś.
Miałem jakiś przeciek pod szybą ;/ ale chyba dalej leci ogólne moje zdanie o tym samochodzie to POMYŁKA
(Polo IV 2005 rok 57 tys przebieg ) Przez pięć lat nic teraz planowanie głowicy wymiana zaworów itp 2,500 zl wachacze + sworznie 600 zl teraz przegub ( po 2 tys jak go kupiłem poszła pół oska ) Porażka VW tyle tylko o tym napisze
ponawiam temat. Mam podobny problem z wodą od strony pasażera. Tylko że u mnie woda jest wtedy jak jadę po kałużach. Po deszczach woda się nie pojawia.
Taa, przebieg taki ''europejski'' więc głowice planujesz.
Ale za mało info.. masz szyberdach?
wykręć fotel pasażera, odegnij podłogę, wysusz dokładnie i jedź z tak odgiętym dywanem na myjnie i posprawdzaj skąd sie pojawia wyciek.
i sprawdź kabinówke czy woda się nie leje tam.