[quote="vjarecki"]zastosuj moją pierwszą poradę z tego tematu[/quote]
Tak robiłem już kilka razy ale zrobię jeszcze raz:) Chodzi o to, że ustawię je idealnie na włączonym zapłonie na 0, ale po jakimś czasie się przestawia, za każdym razem gdy włączam zapłon troszeczkę się cofa w przeciwną stronę do ruchu wskazówek zegara. Jak bym ich nie przestawiał to w końcu wykonały by obrót o 360 stopni i wróciły do punktu 0:)
[quote="vjarecki"]Jeżeli resetuje się licznik dziennego przebiegu to znak, że zanika zasilanie stałe - sprawdzić bezpiecznik od zegarów na listwie pod kierownicą i klemy na akumulatorze[/quote]
Takiego problemu nie mam, wszystko działa idealnie i nie mam z zegarami problemu, tylko ten obrotomierz :niewiem:
[quote="vjarecki"]Natomiast do laptopa proponuję kupić przetwornicę samochodową wejście 12V (wtyczka zapalniczki) wyjście regulowane 15, 16, 18, 19, 20, 22, 24V (8 wymiennych standardowych końcówek do laptopów) koszt na allegro ok 30zł
Obrazek[/quote]
To chyba jest najlepsze rozwiązanie mojego problemu z laptopem, ale jakoś nie brałem tego wcześniej pod uwagę. Tylko, że ja mam w zasilaczu na out 18,5 V. Będzie pasowało?? Chyba, że może takie urządzonko lepsze by było
http://www.allegro.pl/item1039050024_pr ... c_75w.html