[6n2] kontrolka świec żarowych zapala się w trakcie jazdy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

c
combo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: combo »

U mnie to był czujnik stopu. Nie był zepsuty tylko się czasem zacinał. Wewnątrz jest taka sprężyna która u mnie się blokowała. Niestety zamiast naprawić zepsułem do końca więc kupiłem nowy za 17,50zł i już nic nie mruga.
Awatar użytkownika
tocamartin
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tocamartin »

Panowie doszedł mi kolejny objaw :( - chyba to problem świec.
Teraz po odpaleniu (fura stoi pare godzin na dworze) silnik rusza ale nie reaguje na pedał gazu - nawet jak go do podłogi wcisne to silnik nie dostaje obrotów i szarpie nim na prawo i lewo i tylko widze jak z rury wydechowej siwo leci :/ Gasze go. Po 2-3 próbach odpala mi i wchodzi na normalne obroty, sprzęgło+jeden=normalna jazda.
Teraz to juz nie wiem czy to świece czy cos innego.
[size=12px]
S
Stanley
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Stanley »

[quote=""tocamartin""]Panowie doszedł mi kolejny objaw - chyba to problem świec.Teraz po odpaleniu (fura stoi pare godzin na dworze) silnik rusza ale nie reaguje na pedał gazu - nawet jak go do podłogi wcisne to silnik nie dostaje obrotów i szarpie nim na prawo i lewo i tylko widze jak z rury wydechowej siwo leci :/ Gasze go. Po 2-3 próbach odpala mi i wchodzi na normalne obroty, sprzęgło+jeden=normalna jazda. Teraz to juz nie wiem czy to świece czy cos innego.[/quote]Świece nijak nie mają się do twojego problemu, przyczyna może tkwić np. w pedale gazu, wtrysku sterującym. Podłącz pod kompa, napewno są błędy i na ich podstawie dopiero coś można będzie powiedzieć.
Bez przecinaka i młota, to ch** nie robota.
Awatar użytkownika
tocamartin
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tocamartin »

a wiec tak: swiece są ok!!! sprawdziłem z kumplem. listwa do swiec tez przepuszcza prąd.
Teraz bede sprawdzał przekaźnik do swiec, bo po włączeniu zapłonu kontrolka (swiec) nie zachowuje sie jak przed problemami, ktore teraz występują (wcześniej każdorazowo przed odpaleniem polo kilka razy mrugneła a teraz raz i sie wyłącza-nigdy nie było tego wczesniej).

Podjade sobie na szrota i wsadze jakis działający i zobacze czy bedzie to samo jak przy moim przekaźniku.
Problem z pedałem gazu po odpaleniu silnika nie zawsze występuje, nie ma reguły na to czy po nocy odpalam czy po paru godzinach za dnia... podłączenie do kompa kosztue mnie 100zeta w serwisie boscha - nie posiadam drukarni setek :lol:
jeszcze jakies pomysły Panowie???
[size=12px]
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”