[6n2] felgi???

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
rappingirl69
Newbie
Newbie

[6n2] felgi???

Post autor: rappingirl69 »

Witam :)
Mam pytanko, czy do polówki z 2000r, 1.4, nadawalyby sie felgi stalowe od opla corsy II?? Jak nie to gdzie najlepiej kupic takie felgi po dobrej cenie i czy np. warto interesowac sie uzywanymi? Nie za bardzo orientuje się w tym temacie wiec bede wdzieczna za kazda pomoc :)

Dzieki :victory:
a
andreus
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: andreus »

rozstaw ten sam, otwor centrujacy na pewno inny, pierscienie i po problemie. Zwroc tylko uwage na ET, standard 14 w polo to 6J x 14 H2 ET43 4x100

ja osobiscie uzywki bym olal, chyba ze mialbym przedtem mozliwosc sprawdzenia ich, czy sa proste i nienaprawiane.

Nie napisalas ile chcesz przeznaczyc na felgi, sam kiedys mialem dylemat czy kupic jakies piekne bajeranckie ale no-name, czy jakies firmowe ale bez fajerwerkow. W koncu kupilem Dotz imola, krawezniki, dziury, nic sie nie zgielo.
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

W polo otwor centrujacy jest 57,1 w oplu byl chyba mniejszy (nie wiem czy w corsie II tez) wiec felg nie dalo sie (bez przerabiania) zalozyc. Zwroc na to uwage, jesli bedzie wiekszy niz 57,1 to nie ma problemu dokupujesz pierscienie centrujace i jest ok, jesli bedzie mniejszy to trzeba przerabiac np na tokarce bo felga nie wejdzie na piaste.
K
KoKo

Post autor: KoKo »

w oplu jest mniejszy otwór centrujacy bo kiedys chcialem zalozyc i nici z tego
Awatar użytkownika
kler_b
Newbie
Newbie

Post autor: kler_b »

łatwiej będzie chyba poszukać innych felg, chociaż sam się swego czasu uparłem na felgi od merca AMG do audi a4 i musiałem rozwiercać otwory na szpilki bo do merca były 12mm a do audi jest 14mm :grin:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”