jak zamontowac takie boczne kierunki??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
wojteks
Raczkujący
Raczkujący

jak zamontowac takie boczne kierunki??

Post autor: wojteks »

Witam.
Kupiłem sobie białe boczne kierunki. Napisane było że pasują do Polo i faktycznie pasują ale nie ma jak podpiąć starych żarówek. Dodam że kupiłem same klosze.
tak to wygląda:
Obrazek
Obrazek

Ma ktoś jakiś pomysł??
Da się przełożyć stare mocowanie żarówki?? Jak nie to gdzie mogę kupić takie pasujące do tego??
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Nie da się wykręcić tego dzynksa z tych białych?

Widzę 2 możliwości
1. Ori mocowanie żarówki do tych białych.
2. Wyciąć odpowiedni otwór i zrobić na obejmę.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Nie da sie wykrecic. Mialem podobny problem. To sa kierunki do nowszych polo. Sa juz na allegro takie w ktorych da sie wykrecic to wystajace i sa wtedy do starszych modeli ale widze ze kolega o tym nie wiedzial. Mnie sie udalo rozwiazac ten problem ale bylo to malo profesjonalne (narazie rok sie trzymaja i nie paruja). Jesli nikt inny nie poda jakiegos pomyslu to jutro opisze jak ja to zrobilem. Mozna tez sie pokusic o kupienie oprawek z nowszego modelu i ciecie kabli.

edit
[quote=""Artpolo""]
Wyciąć odpowiedni otwór i zrobić na obejmę.[/quote]
Dokladnie tak to zrobilem. Wycialem otwor w tych bialych (tak zeby ten grubszy/wystajacy "pierscien" zostal nie ruszony/plaski bo do niego bedzie przylegac uszczelka) i ucialem te zabki wystajace z wtyczki. Polaczylem calosc i skleilem taka super mocna srebrna tasma. Tak jak wspominalem trzyma sie juz rok i nie paruje ale mam swiadomosc ze odwalilem troche fuszerke ale innego pomyslu nie mialem i nie mam zeby to "poprawic".
Ostatnio zmieniony 05 maja 2010, 21:45 przez Bartosz85, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Chodzi mi o to aby usunąć ten dzynks aby ładnie założyć oprawkę z uszczelką i zrobić jakąś formę zatrzasku - spinki - obejmy.
Można mocowania wkleić jakimś distalem czy czymś. Zapiąć i już.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

da się sam mam takie i kupiłem 2 oprawki w sklepie motoryzacyjnym po 3 zł szt i pasują idealnie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”