Problem z elektryka? zwarcie?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Clindo
Newbie
Newbie

Problem z elektryka? zwarcie?

Post autor: Clindo »

Witam mam 6n z 95r. w gazie silnik 1.3 moja udręka ostatnio jest elektryka w aucie... Ciągle coś jest nie tak boje się ze któregoś razu znajdę pod blokiem wrak spalonego auta a nie moje auto :d Sprawa wygląda następująco, zaobserwowałem ze przy skręcie gwałtownym w lewo bądź wjechaniu w jakaś duuuzą dziurę resetuje mi się totalnie wszystko... zegar, km, radio się wyłącza, gaz restartuje... co mam z tym zrobić może ktoś miał podobny przypadek :d jeśli nie to zostaje elektryk :p to przypadek który zdarza się rzadko ale jest jeszcze taka przypadłość ze co jakiś czas restartuje mi się instalacja gazowa tak jakby tez coś robiło zwarcie. Tutaj także przy mocniejszym dohamowaniu lub gwałtownym skręcie... POMOCY ! :bow:
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

na początek sprawdz klemy przy akumulatorze, albo są zaśniedziałe, albo już się pospawały i trzeba wymienić, weź papier ścierny. obczyść klemy i złącza w akumulatorze. Jeśli to nie pomoże to będziemy szukać dalej
Awatar użytkownika
Clindo
Newbie
Newbie

No powiem Ci że aż wstyd się przyznać ale to chyba podziałało :D:D Wydawało mi się to za banalne,wiec to omijałem no ale chwała Ci za przymuszenie mnie do tego :d jak się popsuje to się odezwę ale nie ma prawa :d pozdrawiam :*
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Post autor: Michał88 »

Klemy przed założeniem watro posmarować wazeliną techniczną.
Awatar użytkownika
Clindo
Newbie
Newbie

Akurat o tym wiedziałem i wysmarowałem je żeby nie śniedziały, ale dziękuje za rade i uprzejmość :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”