[Classic] polerowanie pokrywy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
KoKo

[Classic] polerowanie pokrywy

Post autor: KoKo »

nie dawno wypoleowalem sobie pkrywe zaworow i chcialem zapytac co robicie po polerowaniu czy malujeie lakierem bezbarwnym czy zostawiacie tak jak jest bo ona troche po czasie znów sie brudzi

u mnie to wyszło tak :
Obrazek
Awatar użytkownika
kamilPolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: kamilPolo »

czy ja tak ladnie spolerowales?
polo 95
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Mleczka do aluminium Ci potrzeba. Niestety to syzyfowe prace i najlepiej raz w tygodniu poświęcić czas na ponowne przemycie i namaszczanie. Dolna osłona silnika znacznie zabezpiecza komorę silnika przed brudem.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
K
KoKo

kamilPolo
chodzi ci o to czym ja tak spolerowałem czy o ??
K
KoKo

wypolerowałem to wiórami z tokarki bo kiedys brat kupil siobie takie cos na allegro i polerowal felgi wyszlo mu to fajnie potem ja chcialem sobie kupic takie cos na allegro ale juz tego nie znalazlem wiec wpadlem na pomysl zrobic sobie takie cos w szkole na tokarce mam tego jeszcze cale pudełko
Awatar użytkownika
kamilPolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: kamilPolo »

tak chodzi mi o to jak spolerowales:) dobry pomsyl
polo 95
K
KoKo

kamilPolo
tylko wiesz zeby wióro nie bylo za gróbe tylko jak bedziesz to robil to zrób sobie 2 rodzaje wiór cienksze i górbsze pierwsze tym gróbszym a potem na połysk cienkszym
K
KoKo

a i jeszcze jedno jak bedziesz robil tym gróbym to nie dociskaj mocno bo rys narobisz a potem tym cieniutkim trzeba dociskac
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”