sonda lambda

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
nowaczek087
Początkujący
Początkujący

Post autor: nowaczek087 »

[quote="maxsis"] http://www.allegro.pl./item960511377_bo ... a4_a6.html[/quote]
ja kupilem tez z boscha ale za 330 i nie narzekam ze tyle wydalem, wszystkie problemy zniknely a nawet pali mniej,
czasmi lepiej dac wiecej i miec cos dobrego :D
Awatar użytkownika
crazy6n
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: crazy6n »

[quote="nowaczek087"]ja kupilem tez z boscha ale za 330 [/quote]
ja ostatnio tez wymienialem i zaplacilem za sonde lambda z boscha 280zl i myslalem ze to jest za duzo... teraz moge byc spokojny ze nie przeplacilem... ;)
SPRZEDAM zderzak!!! viewtopic.php?f=6&t=44237
Awatar użytkownika
nowaczek087
Początkujący
Początkujący

Post autor: nowaczek087 »

mi tez proponowali tansza tez z boscha ale niestety nie bylo w hurtowniach ale byla potrzebna to kupilem ta za 330 i nie zaluje :)
m
maxsis
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: maxsis »

mam pytanko, ja również wymieniłem sonde lambda i mam pytanie, czy powinienem po takiej wymianie jechać na ustawianie gazu?? dodam że mam gaz sekwencje i po wymianie sondy spalanie nie spadło :( a wcześniej vag pokazywał błąd sondy i błąd mieszanki, teraz błędów nie ma ale spalanie dalej zostało to samo :(
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

mam pytanko, ja również wymieniłem sonde lambda i mam pytanie, czy powinienem po takiej wymianie jechać na ustawianie gazu??
z tego co pamiętam ale jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi,
podczas pracy na LPG sonda lambda nie działa jest emulowana emulatorem sondy lambda (takie pudełeczko MiniLambda)
Na benzynie owszem będzie dobra amplituda a na gazie niestety nie będzie pracowała prawidłowo.
Także nie musisz z tego powodu jechać na regulację mieszanki, no chyba że już zrobiłeś jakieś 20 tyś lub kilka lat nie regulowałeś to można jechać na analizator spalin wtedy będziesz mieć pewność, że mieszanka będzie dobra i zdrowa dla silnika.
civic r18a2/407 1,6 HDi
w
waldi08
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: waldi08 »

rat4 pisze:
mam pytanko, ja również wymieniłem sonde lambda i mam pytanie, czy powinienem po takiej wymianie jechać na ustawianie gazu??
z tego co pamiętam ale jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi,
podczas pracy na LPG sonda lambda nie działa jest emulowana emulatorem sondy lambda (takie pudełeczko MiniLambda)
Na benzynie owszem będzie dobra amplituda a na gazie niestety nie będzie pracowała prawidłowo.
Także nie musisz z tego powodu jechać na regulację mieszanki, no chyba że już zrobiłeś jakieś 20 tyś lub kilka lat nie regulowałeś to można jechać na analizator spalin wtedy będziesz mieć pewność, że mieszanka będzie dobra i zdrowa dla silnika.
Witam.
Jeśli jeżdzę praktycznie tylko na gazie,to czy wymiana szwankującej sondy może być po prostu nieopłacalna ??
Mechanik : "Jężdzić,jeżdzić!" No ale jak auto w warsztacie stoi !:))))
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”