[6n2] Problem z zamkiem od bagażnika!!!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

O
Owczar
Newbie
Newbie

[6n2] Problem z zamkiem od bagażnika!!!

Post autor: Owczar »

Witam. Jeżdżę sobie Polówką z 2000 roku. I niestety mam problem z zamkiem od bagażnika. No to tak Polówkę mam z jakieś 2 miesiące i jak kupiłem ją wszystko był ok, kluczyk wchodził bez problemu. A teraz od jakiś 2 tygodni jak nie dłużej problem z zamkiem. Kulczyk ciężko wchodzi, ciężko się przekręca i ciężko jest też go wyciągnąć. Czy macie jakieś pomysły co się mogło stać z tym zamkiem??? PROSZĘ O POMOC!!!!!
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

A próbowałeś zamek potraktować jakimś środkiem penetrującym np wd-40 jak się rozrusza to nie zapomnij posmarować zamka jakimś porządnym smarem do zamków.
O
Owczar
Newbie
Newbie

Post autor: Owczar »

Nie nie próbowałem. Ale przez zimę pryskałem zamek środkiem do rozmrażania zamków więc myślę to, że to ten środek mógł ten cały smar zetrzeć.
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

środki odmrażające wypłukują cały smar. teraz musisz zamek przeczyścić czymś w stylu WD-40 i nasmarować
Awatar użytkownika
Kamil K
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Kamil K »

ja jak chciałem swoj nasmarowac WD-40 to po jakims czasie wyżarł mi drut od wtyczki co idzie do podswietlania bagaznika bo na nim była prawdopodobnie rdza ;D
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="Owczar"]Nie nie próbowałem. Ale przez zimę pryskałem zamek środkiem do rozmrażania zamków więc myślę to, że to ten środek mógł ten cały smar zetrzeć[/quote]
I tu masz odpowiedź. Ja miałem to samo. Rureczka w zamek, lejesz WD-40, odczekaj 5-10 minut, znowu WD-40 i niechsobie to wyschnie. Następnie jakiś smar w spray'u w większej ilośći, odczekac chwilke żeby się rozszedł, wsadzić kluczyk troche pokręcić i jeszcze raz psiknąć smaru. Powinno byc SI :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”