Elektryczne szyby

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Cichy6N
Zainteresowany
Zainteresowany

Elektryczne szyby

Post autor: Cichy6N »

Witajcie. Mam problem z moim autkiem, chodzi mianowicie o przednie szybki, które mam elektrycznie otwierane. Przy opuszczaniu ich w dól wszystko jest elegancko. Problem zaczyna się przy podnoszeniu. Lewa strona jakoś idzie do samej góry tylko, że wolno strasznie. Gorzej sprawa się ma z prawą stroną. Jak opuszcze to blokuje się i trzeba jej ręką pomóc, troszkę popchać. Jaka może być przyczyna ??? Na chłopski rozum to złe umieszczenie w prowadnicy, ale czy to jedyna przyczyna???
Dodam, że czyściłem wszystkie rolki i smarowałem wszystko... Proszę o jakieś wskazówki co z tym zrobic...
M
Maciej1233
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Maciej1233 »

Hmmm może silniczek już do wymiany ? ledwo dyszy.
Awatar użytkownika
Cichy6N
Zainteresowany
Zainteresowany

Kolego wątpie, że silniczek bo był sprawdzany i śmiga jak trzeba. Ponoć trzeba się jeszcze pobawić i ustawić te szybki dobrze w prowadnicach. Sam już nie wiem co myśleć na ten temat...
Awatar użytkownika
krzysiu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: krzysiu »

Proponuję poluzować mocowania szyby tak żeby się tylko opierała na tych mocowaniach. Następnie spróbować odsunąć i zasunąć szybę, jeżeli działa poprawnie- dokręcić mocowania.
A
Archeo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Archeo »

Kolego miałem to samo, udało mi sie to naprawić. Jak ? Należy wyciągnąć cały mechanizm wszytko dobrze przeczyścić, prowadnice nasmarować smarem a do pancerzy linek nalac na wylot oleju maszynowego( ja wziąłem z tokarki ). Problem znikł natychmiast, przez zimę spokojnie wszytko działało jak trzeba. Zrobiłem kiedy manual do tego ( na starym forum ), niestety teraz nie ma do niego dostępu a ja niestety nie mogę znaleźć fotek z niego bo napisał bym jeszcze raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Cichy6N
Zainteresowany
Zainteresowany

Dzięki za info polokoledzy :) Mam nadzieję, że doprowadzę to do porządku :victory:
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”