Od niedawna jestem właścicielem Polo 1.4 Tdi sportline 51kw:
http://i26.photobucket.com/albums/c114/ ... 05c7a8.jpg
Ze wzgledu na to ze nie miałem jeszcze tdi'ka do eskploatacji mam kilka pytań z którymi potrzebuje pomocy:
1. Mam przejechane ponad 91 tys kilometrów i wole zrobić rozrząd teraz bo nie wiem jak pierwszy własciciel ( babka w niemczech ) użytkowała samochód - poza tym znam ryzyko jeśli coś sie stanie wiec wole to zrobic teraz. Moje pytanie jest takie - co dokładnie z częsci wymienić i jakiej firmy ? W VW Noma 2 powiedzieli mi ze za czesci do rozrzadu i alternatora ( bo wymieniaja to zawsze razem + chyba w tym byla pompa wody ) chca 1100 zloty bez robocizny.
2. Chce zmienic program w samochodzie ale mam dylemat która firme wybrać. Pytałem 3 w mojej okolicy: Dynosoft , Compsport i Goodhope. Kwestia taka 2 z 3 chce 1500 złoty , jeden 900. przyrosty oferowane sa od 15 do 30 koni. Chce program ktory da mi mniej wiecej 90-95 koni ( nie potrzebuje wiecej ) i bedzie solidnie wykonany. Nie chce za bardzo obciażać silnika. Gdzie najlepiej sie udać ?
3. Czy po chiptunningu potrzebuje wymienić cokolwiek - mianowicie czy wszystkie części sprostaja nowemu programowi czy tez potrzebuje inna turbine etc ?
Z góry dzieki za konstruktywne wypowiedzi