Witam.
Tak jak w temacie, na pełnym zbiorniku zrobiłem tylko 440km, same miasto ale jezdze spokojnie, ile wy robicie na pełnym zbiorniku?? Interesuje mnie mnie silnik 1.4 8v AEX
u mnie jest dosyć podobnie 1.0 silnik i na zbiorniku pod korek w mieście jest 400 z groszem na baku(swoją drogą zauważyłem że ten wskaźnik poziomu paliwa lubi przekłamywać), ale pewnie swoje robi że mam ciężkiego buta i trochę ważę no i korki robią swoje na dłuższej trasie jeszcze nie testowałem ile by spalał chociaż w zeszłe wakacje zajechałem z Gdańska do Torunia plus powrót za ok 100 zł na jednym niepełnym baku, ale wiecie jak to jest jak wyjedzie się z miasta na A1 to noga sama korci by przedmuchać auto. Sondę wymieniałem we wrześniu 2009 także chyba jest ok z nagrzewaniem się hmmm w mroźne dni jak jeździłem na krótkich dystansach to szło mu ciężej teraz 90 stopni od razu po jakiś kilku km. Swoją drogą kumpel ma vag-a to z ciekawości jak będę miał wolne to wpadnę by podpiąć i zobaczyć czy znów się nie dzieje
Ja do pracy jadę trasą 3 pasmową a przez miasto praktycznie wcale, na pełnym zbiorniku 1.4 8v robię około 550km. W mieście samochód pali mi w okolicach 7-8l