Ostatnio ubezpieczałem w Allianz i gość powiedział, że to co zrobiłem z autem nie ma znaczenia.
Podajesz rocznik i wyposażenie - wycena leci z automatu. Np wartość 10K - 10 letni samochód nie podlega AC.
Na moje pytanie a co jeśli mam drogie części lub sprzęt car-audio gość mi odpowiedział, że musiałbym to ustalać indywidualnie i negocjować z jakimś dyrektorem.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
AXA 709 zł za OC,AC, NNW. Polo z 2000 r. 60% zniżek na OC i 55% na AC (raz korzystałem i byłem bardzo zadowolony - niemalże dostałem 2 razy więcej niż kosztowała naprawa, ale i tak wszystko zainwestowałem w autko). Nie wyobrażam sobie posiadania samochodu bez ubezpieczenia AC. Po pierwsze, że zawsze może coś się na drodze przytrafić (poślizg, jakiś zwierzaczek wyskoczy itd.) i gdy trzeba będzie zapłacić np. 2000 zł to nie ma problemu. Po drugie, trzymam auto pod chmurką i gdy mi je ukradną, to zostaną mi tylko kluczyki, dokumenty i wspomnienia. I zanim dorobie się znów na nowy samochód to troche mi zleci, a tak część już będzie. Dlatego te 400 zł na rok nie jest warte takiego ryzyka. Poza tym w Axie dokupienie AC na całą Europę kosztowało mnie kilkanaście złotych, bo nie chciałbym myśleć co by było gdyby w Chorwacji mi się coś przytrafiło... Każdy musi przemyśleć i samemu ocenić, czy warto. W zależności gdzie i ile jeździ no i gdzie parkuje samochód.
Pozdrawiam
"Pragnienie, motywacja i stawianie sobie celów..."
[quote=""zibenio""]Czy wie ktos w jakiej ubezpieczalni mogę ubezpieczy AC mojego polo z 95roku?[/quote]
W tej sytuacji napewno Uniqa Cię ubezpieczy. Sensownym rozwiązaniem jest jeszcze legitymacja SKiP Assistance, bo oprócz dobrej oferty assistance, będziesz miał zniżki przede wszystkim na OC i AC m.in w Unice i na inne ubezpieczenia np. majatkowe, osobowe. SKiP w ten sposób wynagradza bezpiecznych kierowców i promuje bezpieczną jazdę. Najlepiej jak sam sprawdzisz: http://skip.com.pl/
Ja za AC płacę 240zł w PZU na rok czasu jest to pierwsze ubezpieczenie oczywiście max zniżki bo, to nie jest ubezpieczenie na mnie... Ja jestem jeszcze w grupie wiekowej, która płaci najwięcej...
Seat Ibiza 1.4 60KM 97r.
Opel Corsa 1.2 75KM 01r.
Peugeot 206 1.4 HDI 70KM 02r.
VW Golf 1.6 101KM 97r.
Fiat Punto 1.2 60KM 02r.
VW Polo 1.9D 64KM 97r.
Ja znalazłem Ubezpieczenie do wyboru Allianz albo Generali w wersji ryczałtowej za 550zł OC - bez względu na pojemność silnika, miasto, wieś, wiek auta, czy zniżki lub zwyżki. Jako, że miałem kilka aut o dużych pojemnościach to mi pasowało to rozwiązanie.
Tym bardziej, że sprawę ubezpieczenia auta załatwiłem przez maila a dokumenty mi przysłali.
Polecam - już piątą polisę tam kupiłem