wywala olej

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
KoKo

wywala olej

Post autor: KoKo »

nie weim co sie porobilo hehhe
jakies 2 tygodnie temu wymienilem olej i filtr potem pojechalem na przeglad z gazem (ale nie weim czy to jest istotne ) i wlasnie w wtorek patrze a caly silnik jest w oleju wywalilo go przez rurke od bagnetu
i mam pytanie czy jets mozliwe ze smok sie otwarl i sie zawiesil zostal w tej pozycji i wtedy cisnienie z pompy poszlo bo pompa jest napedzana paskiem rozrzadu i jest bardzo duze cisnienie miezylem kiedys na wolnych obrotach to bylo ok 2,5 atmosfery
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

bo oczywiście odmę wyczyściłeś przed zimą, prawda ??
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Zapchana odma :) o odmę trzeba dbać! :grin:
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
m
maxsis
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: maxsis »

Dokładnie...jak zawsze odma...największa bolączka polóweczki...u mnie nawet czyszczenie nie pomagało więc zrobiłem sobie dodatkowe odpowietrzenie przez korek wlewu oleju i do obudowy filtra powietrza i od tego czasu mam święty spokój i już nie muszę myśleć o czyszczeniu odmy.
K
KoKo

Post autor: KoKo »

maxsis
opisz dokladnie jak zrobiles to odpowietrzenie
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

poszukajcie na forum, był już temat o tym co napisał maxsis, chodzi o to, że nawiercasz na wylot korek oleju i z tego otworu puszczasz wężyk do puszki z filtrem powietrza, coś tak jak odma, to tak w skrócie opisałem :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
m
maxsis
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: maxsis »

Dokładnie tak jak Toto napisał, już opisywałem jak to zrobiłem i powiem że działa wyśmienicie i nie muszę już myśleć o czyszczeniu odmy :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”