opóźnione hamowanie tylnego koła pasażera

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
AdiEdi
Newbie
Newbie

opóźnione hamowanie tylnego koła pasażera

Post autor: AdiEdi »

Witam, mam problem z kołem od pasażera. na początku nie hamowało na ręcznym, podciągałem linke ale nic nie pomaga, następnie zauważyłem że gorzej hamuje na pedale nożnym. Przy odpięciu ABSu (odpięcie bezpiecznika) ąłpie dopiero po jakimś czasie na szlak i jest zauważalne ściąganie auta, przez to... ściągałem bęben kostki hamulcowe w dobrym stanie samoregulator raczej chodzi dobrze...
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Sprawdzałeś poziom płynu hamulcowego? Możliwe też że przewody są gdzieś uciśnięte.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
A
AdiEdi
Newbie
Newbie

Sprawdziłem, teraz mi działa koło perfect... Możer cos pomogło w nasmarowaniu tego samoregulatora...
A
AdiEdi
Newbie
Newbie

i znowu to samo kolo hamuje z opoznieniem a reczny wogole prawie nie lapie. Wymienialem linki i smarowalem samoregurator... Ratujcie....
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

A cylinderek ? może się zapiekł ?
A
AdiEdi
Newbie
Newbie

No cylinderki i reszta wszystko chodzi fajnie ...
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

Ja bym zrobil tak: Albo wymienil cylinderki z tloczkami albo na poczatek je rozebral i paierkiem wodnym 2000 obczyscil, sprawdzil sprezynki, na szczekach a calosc oczyscil szczotka druciana i przeropowal. Robilem juz tak w kilku autach. Hamulce to jam super w kazdym aucie a roznice siegaja czasami nawet 1-5% gdzie granica dopuszczalna jest 30%. Tak naprawde to na przegladzie powinno sie sprawdzac nie tylko roznica lewa strona a prawa ale tez prod -tył. Tyle ze taki przeglad by trwal chyba z godzine.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”