Coś hamuje moje polo.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
r-tea
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: r-tea »

Nie jestem żadnym specjalistą, ale może trzeba sprawdzić zbieżność kół przednich?
POLO 86C/2F
1.3 3F w nadwoziu Stelilheck (po swapie)
Awatar użytkownika
Wy3
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Wy3 »

Może być że ci szczęki przyrdzewiały i jak zaciągnąłeś ręczny to ci już nie odbiło i trą o bębny znajomy tak miał w astrze, weż młotek i po napieprzaj w bębny powinno puścić.
KONI
Awatar użytkownika
Radeknavi
Początkujący
Początkujący

Post autor: Radeknavi »

[quote="r-tea"]Nie jestem żadnym specjalistą, ale może trzeba sprawdzić zbieżność kół przednich?[/quote]
Zbieżność była ustawiana:)

[quote="Wy3"]Może być że ci szczęki przyrdzewiały i jak zaciągnąłeś ręczny to ci już nie odbiło i trą o bębny znajomy tak miał w astrze, weż młotek i po napieprzaj w bębny powinno puścić.[/quote]
Wszystko jest nowe i nie ma "prawa'' przyrdzewieć.Dziś z rana wezme się za to i podniose samochód i zobacze czy koła nie stawiają oporu,ale zdaje mi się,że będzie cos z przednimi zaciskami,albo łożyska...
Obrazek
Awatar użytkownika
Radeknavi
Początkujący
Początkujący

Post autor: Radeknavi »

Tak jak mówiłem,poszedłem rano,podnosnik i krecimy kazdym kółkiem;) wiec tak: z tyłu obydwa krecą sie bez najmniejszych oporow az miło;) natomiast z przodu jest gorzej...gdy probowalem zakrecic dłonią koła miały opory,tzn nie zatrzymywały sie od razu,ale było słychać tarcie jakby klocka o tarcze i koło sie zatrzymywało nie naturalnie.Wiec co,wymiana na wiosne tarcze plus klocki?nie wiem w jakim sa stanie,zobacze jak sciagne kola,ale jak bedzie cieplej:)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”