[6N/6N2] Co z tapicerki z 6N2 do 6N pasuje i odwrotnie?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

Gregor23pl
zapytam kumpla, mial kiedys rozbite 6n2 na czesci, jak mialo manualne szyby to na 90% takie korbki bedzie miał
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Tak w razie czego to w ASO powinno kosztować ok 60zł a nie 80 :P
G
Gregor23pl
Początkujący
Początkujący

Post autor: Gregor23pl »

[quote=""Paffcio""]Gregor23pl
zapytam kumpla, mial kiedys rozbite 6n2 na czesci, jak mialo manualne szyby to na 90% takie korbki bedzie miał[/quote]

byłbym, wdzięczny :beg:

Czaja - moze i 60zl bo sie pytałem tel. w aso i powiedzial ze cos ok 80 ale dokladnie to by musial zobaczyc w programi a nie chcialo mi sie czekac i płacić za fona.
Awatar użytkownika
rudolph69
Początkujący
Początkujący

Post autor: rudolph69 »

Siema, mam pytanie co jest dokładnie potrzebne do zmiany tapicerki z 6N na 6N2. Polo 5drzwi, mam już tapicerkę oraz klamki od 6N2. Próbowałem to wsadzić, ale coś tam jeszcze nie pasuje.
Awatar użytkownika
gti21
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: gti21 »

na 100% jest inne mocowanie głośników w przednich drzwiach

jak założysz na przednie drzwi te boczki to zrób fotki jak to wygląda od środka gdy są drzwi zamknięte bo słyszałem że szpara jest dość duża między boczkami a deską ale fotki tego to nie widziałem. pozdro
Awatar użytkownika
rudolph69
Początkujący
Początkujący

Post autor: rudolph69 »

Fotele i kanapa pasują idealnie ale tapicerkę chyba trzeba przerabiać, bądź coś wymieniać aby weszła. Kiedyś próbowaliśmy wsadzić do polo 6N tapicerke z 6n2 i nie pasowała.

[quote=""Paffcio""]wszystko pasuje, tylko przy boczkach przednich jest szpara wzgledem deski po zamknieciu drzwi :)
[/quote]
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

rudolph69
Po pierwsze niezłego kotleta odgrzałeś. A po drugie - 6N i ^N2 to to samo auto wewnątrz. Różni się kilkoma małymi deltalami. Można bez problemu zamontować deskę rozdzialczą, tunel, boczki i siedzenia, więc najwyraźniej coś źle robiłeś :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
i
iickus
Newbie
Newbie

Post autor: iickus »

Witam wszystkich serdecznie jako nowy user forum

Postanowilem odkopac ten watek, gdyz problem moze troszeczke podobny a przynajmniej zwiazany z dana czescia :]

Otoz korby w przednich drzwiach (uzywane) coraz bardziej mi sie luzuja co jest troche drazniace.
Ten zebaty pret na ktory zaklada sie korbe caly sie rusza.
Czy musze wymienic caly ten element ? (co oczywiscie nie bedzie oplacalne bo kolejny tez sie rozreguluje)
Czy moze da sie to usztywnic w inny sposob ?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""iickus""]Ten zebaty pret na ktory zaklada sie korbe caly sie rusza[/quote]
to o czym piszesz to już mechanizm podnoszenia szyby. musiałbyś wyjąć mechanizm i zobaczyć dlaczego zrobił się luz.
i
iickus
Newbie
Newbie

Post autor: iickus »

Przyjrzalem sie temu z bliska i raczej dla perfekcyjnego efektu trzeba by wymienic element, ale jesli na taki sam co ma sie po paru latach rozwalic to lepiej sobie dac spokoj.
Samo rozkrecenie i porzadne skrecenie z powrotem dalo spory efekt, musi starczyc poki co.
Dzieki
Awatar użytkownika
zazi1983
Początkujący
Początkujący

Post autor: zazi1983 »

Witam.
Mam pytanko czy tunel środkowy pasuje z Polo 6n2 do polo 6n?
Gdzieś chyba widziałem takiego swapa, jednak wolałbym się upewnić i zapytać ile rzeźby wtedy mnie czeka
i najbardziej nurtujące mnie pytanie jak tunel jest przymocowany za lewarkiem ręcznego?
Pozdrawiam
Obrazek

One LOVE
K
KoKo

Post autor: KoKo »

zapytaj Paffcia on przerabiał
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: vwmaro »

pasuje tunel tylko trzeba troszke rzeźbić pod konsole środkową tak aby wszedł poniżej popielniczki a tam gdzie ręczny jest to trzeba mieć też ręczny od 6n2 aby spasować , jeśli błędnie myśle proszę mnie poprawić
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014
Awatar użytkownika
zazi1983
Początkujący
Początkujący

Post autor: zazi1983 »

[quote=""Eltor""]zapytaj Paffcia on przerabiał[/quote]

Już wstępnie Paweł mnie poinstruował ;) Dokładnie trzeba przyciąć pod popielniczkę i skręcić pod mieszkiem.
Tylko czy to starczy żeby tył za ręcznym ładnie przylegał bo tam stara obudowa wyłazi i ma już połamane zatrzaski :angry:
Obrazek

One LOVE
M
Muniek91
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Muniek91 »

Tak jak wyżej :) . Chodzi mi o dokładnie wszystkie części ( blacharskie , mechaniczne , zawieszenie, wnętrze) jakie ktoś ma założone bądź wie że pasują Plug&Play ewentualnie z bardzo niewielka rzeźba . Z góry dziękuje za odpowiedzi

Z tego co się już dowiedziałem to :

Lampy tylne po lekkiej rzeźbie pasują do 6n
kierownica

Dodatkowo Dodam że Słoneczniki z Audi A4 z ładnymi lusterkami i podświetleniem pasują do 6n tylko trzeba podświetlenie podłączyć :) .
Jamnik - Sportowa Wersja Kreta
"Jeżeli wszystko jest pod kontrolą - jedziesz zbyt wolno"
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”