Problem z ABS-em

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
miszszel
Newbie
Newbie

Problem z ABS-em

Post autor: miszszel »

Witam!
Mam Polówkę rocznik 1997 r., 1.4 Kat. Niedawno wymieniałem dwa czujniki ABS (prawe przednie i prawe tylne koło). ABS przez jakiś czas działał bardzo dobrze. Jednak zauważyłem, że gdy na drodze zalega błoto pośniegowe, to zapala się kontrolka na tablicy rozdzielczej i ABS przestaje działać. Gdy zrobi się bardziej sucho, to ABS znów zaczyna działać. Czy można jakoś to naprawić, czy trzeba znowu wymieniać czujniki?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Mika
SuperNiania

Post autor: Mika »

czujniki są zawalone błotem i dlatego nie działają, po oczyszczeniu wszystko wraca do normy
Mam wszystko w tyle...Obrazek
Awatar użytkownika
drago
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: drago »

prawdopodobnie osłony czujników masz nie teges.. i woda sie dostaje i robi swoje.. musiałbyś zrobić fotki jak wyglądają te miejsca z czujnikami.. bo bez tego ciężko powiedzieć więcej.
Jadac droga, mysl o innych..

Moje maleństwo...http://r18181.ovh.net/forum/viewtopic.p ... 95d9aa018d
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: JarekF »

Na 100% gumki przy wtykach są nie zabardzo (albo kabelki się wysunęły lekko) :roll: Rok temu męczyłem się z nimi jakieś 2 tygodnie :acute: Wpadła mi bryła lodu i urwała kabel. Pierwszy lepszy deszcz albo śnieg i działo się to co Tobie :grin: Prawy przód - gumka się zsuwała i zalewało - skorzystałem z pierwszego lepszego silikonu jaki znalałem (akurat sanitarny bezbarwny) zasmarowałem, założyłem wtykę i problem zniknął :grin: jakbyś miał tam coś pęknięte to powodzenia w znalezieniu "nowej" wtyczki z kawałkiem kabla :oki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”