[6n2] Nie działa gniazdo zapalniczki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[6n2] Nie działa gniazdo zapalniczki

Post autor: d4ri0 »

Jak w temacie,
nie działa mi gniazdo zapalniczki. Bezpiecznik mam nowy a nie działą. Wie ktoś jaki może być powód, ewentualnie jak to naprawić?
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
a
ar1000
Początkujący
Początkujący

Post autor: ar1000 »

A co sprawdziłeś czego brak + czy- czy obu biegunów może po prostu ktoś rozbierał, odłączył i tak już zostało. Jak naprawić? - szukać jak bezpiecznik ok to teraz od strony gniazda szukaj.
M
Max
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Max »

Sprawdź, czy do bezpiecznika dochodzi +12V.
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: d4ri0 »

już wszystko działa. było małe spięcie, ale już naprawione. dzięki.
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
K
Kristoff
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kristoff »

witajcie, mam dokladnie ten sam problem - bezpiecznik dziala i jest ok, gniazdo zapalniczki nie dziala - sprawdzalem podlaczajac nawigacje i cb na obydwu nie dziala. Na dodatek spalilo mi przewod zasilajacy nawigacje:( natomiast gniazdo elektryczne w bagazniku dziala bez zarzutow. Problem wzial sie z tego, iz wtyka zasilania od cb dosc ciezko wchodzila w gniazdo zapalniczki i ztrudem dawalo sie ja wyjac. Kiedys wysiadajac z auta spieszylem sie i za szybko wyciagnalem wtyk od cb od tamtej pory nie dziala mi zasilanie w gniezdzie zapalniczki. Co moze byc przyczyna - jak wyjac to gniazdo zapalniczki z konsoli? mam gniazdo elektryczne od innego auta, ktore moglbym tam wmontowac (nie pale wiec zapalniczka mi nie potrzebna:) dzieki za porady. pozdravwiam
Pecunia non olet - no zalezy kto i jak uzywa;p
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="Kristoff"]witajcie, mam dokladnie ten sam problem - bezpiecznik dziala i jest ok, gniazdo zapalniczki nie dziala - sprawdzalem podlaczajac nawigacje i cb na obydwu nie dziala. Na dodatek spalilo mi przewod zasilajacy nawigacje:( natomiast gniazdo elektryczne w bagazniku dziala bez zarzutow. Problem wzial sie z tego, iz wtyka zasilania od cb dosc ciezko wchodzila w gniazdo zapalniczki i ztrudem dawalo sie ja wyjac. Kiedys wysiadajac z auta spieszylem sie i za szybko wyciagnalem wtyk od cb od tamtej pory nie dziala mi zasilanie w gniezdzie zapalniczki. Co moze byc przyczyna - jak wyjac to gniazdo zapalniczki z konsoli? mam gniazdo elektryczne od innego auta, ktore moglbym tam wmontowac (nie pale wiec zapalniczka mi nie potrzebna:) dzieki za porady. pozdravwiam[/quote]
To jeszcze napisz jakie to autko. Bo z danych twoich wynika że masz 6N1 i 9N3 a to troszkę inaczej niż 6N2. Z kolei w podpisie masz że dopiero będzie 6N2 :) pora na wyjaśnienia, hehe
K
Kristoff
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kristoff »

no to sprecyzuje - jest i bedzie znaczy ze jest i go nie sprzedam:) przsynajmniej na razie zatem chodzi mi o polo 6n2 1.4 mpi:)
Pecunia non olet - no zalezy kto i jak uzywa;p
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”