polo 1.4 odpala i gaśnie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
gti21
Mały interesant
Mały interesant

polo 1.4 odpala i gaśnie

Post autor: gti21 »

Witam!
Dokładnie jest tak, w sobote rano wsiadłem do auta odpaliłem, przejechałem 50 km i zgasiłem auto na parkingu. Po godzince wsiadam odpalam a auto po chwili gaśnie i tak za każdym razem. Zaholowałem auto do mechanika i od soboty udało mu sie go raz odpalić żeby dużej pochodził.
I problem jest taki że nie można go zdiagnozować poprzez podpięcie pod komputer ponieważ się nie połączy :? Czyli nie można odczytać błędów itp. Sprawdzone zostały przekaźniki, czujnik Halla, czujnik temperatury ale pierwszą myślą był immobilaizer ale nie można tego sprawdzić do komp się nie połaczy ( a był już na kilku sprawdzany)

Pojechałem do innego mechanika( elektryka) i on mówi że to immo i dlatego sie nie połączy z komputerem bo złącze diagnostyczne jest spięte z immobilaizerem

Aha, pierwszy mechanik mówi że to może być komputer w aucie skiszony( ale ta opcja mi nie pasuje)

I teraz panowie nie wiem co robić
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

gti21
jesli odpala i gasnie to celowałbym w immo albo pompe paliwa
Awatar użytkownika
gti21
Mały interesant
Mały interesant

pompa paliwa chodzi, ale mnie bardziej martwi to co jest odpowiedzialne za to że komp się nie łączy, mam nadzieje że nie padł mi komp w aucie
k
ko-ma
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ko-ma »

Immobiliser, przyczyna jest wadliwy akumulator, czasami wadliwe złącza w instalacji elektrycznej ( najczęściej głóne złącze tablicy bezpieczników ). Fakt, że rozrusznik kręci, nie oznacza, ze wartości napięć zasilajacych są prawidłowe.
Awatar użytkownika
gti21
Mały interesant
Mały interesant

akumulator na pewno nie jest wadliwy bo jest nowy i auto pali nawet( tak jak dziś) przy -30 stopniach, tylko gaśnie
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

[quote="gti21"]i on mówi że to immo i dlatego sie nie połączy z komputerem bo złącze diagnostyczne jest spięte z immobilizerem [/quote]
Zmień mechanika, bo bajki opowiada.
Z którym sterownikiem się chciał połączyć? Immo, czy ECU?
Jeśli z ECU, to uwalone Immo nie uniemożliwi połączenia z ECU.
I odwrotnie - uwalone ECU nie uniemożliwi połączenia z Immo :D

Tak, czy siak - znajdź sobie dobrego diagnostę.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”