[6N] Jak wyciągnąć fotel kierowcy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
windam
Newbie
Newbie

[6N] Jak wyciągnąć fotel kierowcy

Post autor: windam »

Witam, cały fotel od kierowcy mi lata więc kupiłem takie ślizgi, ale teraz mam problem bo nie wiem jak wyjąć fotel jak to jest tam zamocowane??
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

jedna śruba z przodu przy regulacji fotela przód -tył + do tego 2 plastiki przy ślizgach ściągasz. Siadasz na fotelu i pchasz do tyłu. Cała filozofia
Awatar użytkownika
inkofon
Początkujący
Początkujący

Post autor: inkofon »

przy okazji wyczyść sobie prowadnice z całego syfu i psiknij je jakims samrem będą lepiej chodzić. I troche możesz się pomęczyć przy wkładaniu spowrotem fotela. Ja samemu nie mogłem odpowiednio trafić żeby wszystko było ok ale może ułomny jestem:)
Pławniowice 2009/Istebna 2009/2010
Awatar użytkownika
Rafałwzw
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Rafałwzw »

Mam ten sam problem. Cały fotel lata. Te ślizgi wyglądają na dobre. Fotel buja się strasznie, wydaje mi się że to bardziej na tym przegubie gdzie się składa. Co z tym zrobić??? Gdzie kupiłeś te ślizgi? Jest tam jakiś mały luz ale nie aż tai żeby tak się bujały, mimo to wymienię.
Polo 6n 1.3 ADX 55km 1994 LPG
Seat Leon 1m 1.9tdi ASZ 130km 2004
Bmw e46 318i 1.9 118km 1999 LPG

Światem rządzą trzy żywioły]
w
windam
Newbie
Newbie

Post autor: windam »

[quote="Rafałwzw"]Mam ten sam problem. Cały fotel lata. Te ślizgi wyglądają na dobre. Fotel buja się strasznie, wydaje mi się że to bardziej na tym przegubie gdzie się składa. Co z tym zrobić??? Gdzie kupiłeś te ślizgi? Jest tam jakiś mały luz ale nie aż tai żeby tak się bujały, mimo to wymienię.[/quote]
Kupiłem te ślizgi na allegro najlepiej wpisać tam "Ślizgi vw" i w opisie będzie do jakich pasują ja w swoim i tak jeszcze tego nie wymieniałem bo auto i tak stoi teraz innym jezdze wiec nie ma problemu dla mnie narazie.
q
qkis_ns
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: qkis_ns »

a mi wypadla taka gumowa cos przy regulacji fotela przód tył.. i mam luzy na boki ;/ lata na zakretach i wogóle tak z 3-4 cm da sie to gdzies kupic?
V
VwPolo3
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: VwPolo3 »

Hej, planuję w weekend wyciągnąć foteli kierowcy i pasażera.
Z postów wyżej zrozumiałem jak je wyciągnąć lecz zastanawiam się czy będą kłopoty z włożeniem ich z powrotem.

Trudno montuję się je z powrotem? W jaki sposób najlepiej to zrobić?
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

W taki sam jak je wyciągniesz, logiczne. Mi najgorzej było trafić w te szyny do ślizgów jak zakładałem, ale tak poza tym to luzik. Nie zapomnij odkręcić tej śruby z przodu na dole siedzenia i osłony od ślizgów, aha i jak będziesz wyciągał siedzenie to podstaw sobie jakąś szmatę na końcu ślizgów bo jak będą one grubo posmarowane smarem albo czymś w podobie to uebiesz sobie ten dywan czy jak się to zwie, wiem z doświadczenia.
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”