Tak jak w temacie jak autko mi sie zagrzeje to nawet przy jezdzie potrafi zgasnąc po czym przez jakies 15 min nie moge go odpalic. Po tym czasie znowu odpala i jezdzi. I tak w kółko.... Co to moze byc ??
Witam! Mam ten sam problem, tylko u mnie wykluczam złą pompę paliwa, ponieważ auto ma instalację gazową. Gaśnie na każdym paliwie, po kilku minutach odpali. Proszę o podpowiedzi
Ja mam tu cewkę.
Co do wężyków podciśnienia to np lecą do wspomagania hamulców ale trza samemu poszukać wychodzą one z kolektora dolotowego.Ale jeżeli auto chodzi jakiś czas to wężyki nie mają tu nic do twego problemu prędzej cewka jak autko ci zgaśnie dotknij ręką cewkę jak będzie bardzo gorąca zaznaczam bardzo gorąca to do wymiany dlatego napisali ci żebyś podmienił cewkę na próbę.Tak samo sie robi jak czujnik halla jest do wymiany ale pierwsze cewka do sprawdzenia.
Dziś w moim polo wymieniłem aparat zapłonowy z czujnikiem halla, ustawiłem zapłon do lampy stroboskopowej, przejechałem ok 100km.
Samochód nie gaśnie, tylko zauważyłem że pracuje inaczej niż wcześniej tzn. kiedy puszczę z gazu obroty spadają na 1500 i powoli spadają na 900 a silnik nie chodzi zbyt równomiernie, czy praca silnika się unormuje???
Wygląda na czyszczenie przepustnicy i adaptacja.Lub zapal auto i nie dotykaj pedału gazu i niech chodzi aż się załączy wentylator powinien sie ustabilizować jak nie to pod vaga go i adaptacja.
Dzięki za wskazówkę Dziadek13
Autko jak pochodziło na wolnych obrotach, rozgrzało się, obroty są już ok, tylko gdy przełączę na gaz to trochę skaczą i wygląda to tak jakby nie mogły się wyregulować. Może trzeba ustawić na nowo mapę gazu? Albo był źle ustawiony zapłon gdy był montowany gaz we wrześniu ubiegłego roku.
chloapaki co jest z moim polo... odpalam auto obroty spadaja do 8 wszystko niby ok ale jak daje gaz to go muli a potem dostaje obroty... Co to jest? cewke wykluczam jest ok. swiece rownież. Masakra jakas.
ale ja nie mam zielonego pojęcia gdzie co sie znajduje. Nie jestem mechanikiem. To wyglada na to ze nie dostaje powietrza. Wciskam gaz a obroty spadaja nastepnie olsnienie i obrotomerz prawie max.