[6n2] 1.9sdi Zgasły wszystkie kontrolki i nie odpala

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
skromny555
Newbie
Newbie

[6n2] 1.9sdi Zgasły wszystkie kontrolki i nie odpala

Post autor: skromny555 »

Witam Szanowne Grono
Jestem tu nowy,więc pragnę się przywitać i pozdrowić wszystkich posiadaczy tej szlachetnej marki.
Co prawda ja jestem posiadaczem Lanci ,jednak moja córcia jest miłośniczką VW,tyle tylko że wiecie jak to z kobietami.
Ale do rzeczy ;Przyszły te cholerne mrozy,założyłem jej prawie nowy akumulator ,rozrusznik po kapitalnym remoncie i przy próbie uruchomienia zgasły wszystkie kontrolki i oczywiście klapa.
Mam pytanie czy w VW polo jest jakieś zabezpieczenie że coś takiego się dzieje,a może ktoś miał taki przypadek .
Pozdrawiam
d
dusia_28
Newbie
Newbie

Post autor: dusia_28 »

witam
nie jestem specjalista w takich tematach ale w bardzo silnych mrozach jest możliwe ze nawet "prawie nowy akumulator" może się rozładować a kolejna rzecz która mogla to zrobić to radio lub lampka w bagażniku
spróbuj naładować akumulator i obserwuj przez kilka dni czy tez się rozładuje
pozdrawiam
dusia_28
Awatar użytkownika
voolf
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: voolf »

Licznik wyzerowany? Jeśli tak to akumulator do podładowania. W temperaturze -12 stopni, akumulator daje już tylko 50% swoich możliwości, nawet gdy jest nowy. Aż strach pomyśleć co jest przy -20. Pozostaje zabrać akumulator do domu, naładować i potem odpalić, póki są mniejsze mrozy.
Rozładować mogło go radio (Clariony biorą dużo prądu, nawet przy zdjętym panelu), dioda od alarmu, itp. Ale najprawdopodobniej zabiła do temperatura.

Zakładaj tematy w dziale przygotowanym specjalnie dla Twego modelu Polo.
Ślesin 2009
II miejsce w rzucie felgą (10,5 kija)
III miejsce na najładniejsze Polo zlotu
Pławniowice 2009
Kozienice 2010
VI miejsce na najładniejsze Polo zlotu
Pławniowice 2010
Ś
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”