VW POLO 1.4 DIESEL..

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
tomasz0912
Mały interesant
Mały interesant

VW POLO 1.4 DIESEL..

Post autor: tomasz0912 »

Witam wszystkich polówko-maniaków :)
Posiadam VW Polo z silnikiem 1.4 diesel. Jest to wersja FOX. Wyposażenie nie jest bogate ale jak narazie wystarczy do normalniej jazdy;). Zamontowałem radio JVC KD-G342, do tego 4 głośniki i skrzynia basowa BOSCHMANN NEMO-10 MIT 600W. Posiadam również CB-RADIO TTI + antena president. Kupiłem ją w stanie nie za ciekawym, ale już zaczyna nabierać uroku, a z waszą pomocą i pomysłami napewno bedzie jeszcze ciekawsza. POZDRAWIAM ;)
Dane
- 1.4 Diesel
- 1993r.
- Fox
- skrzynia 5
- zawiecha jak narazie seria

Plany jakie mam:
- czekają już aluski RONAL (zamontowane)
- modyfikacja przednich lamp(ciemny środek)
- obniżenie przedniego zderzaka (zrealizowane)
- atrapa bez znaczka
- oryginalne halogeny
- białe kierunki (zrealizowane)
ZADJECIE Z POCZATKU GRUDNIA 2009
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

5.5Jx13H2

ET38
Ostatnio zmieniony 06 sty 2011, 18:34 przez tomasz0912, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pele119
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Pele119 »

Fajnie ze Kombiczek to juz duzy plus.
Jesli chodzi o wyglad w tej chwili fajna seria :) ale widze ze pomalu bedziesz cos tam zmieniać :) ogolnie felga nie w moim guscie ale wiadomo ze kazdemu podoba sie co innego no i finase tez kazdy posiada inne.
Najwazniejsze ze samochodzik jezdzi i spisuje sie dobrze.
Zycze powodzenia i wytrwalosci w modach
[size=12px][/size]
86c2F Steilheck - by to, o czym marzę naprawdę zaistniało w mojej rzeczywistości "Capucinko"
Moja byłe maleństwo i Nowa zabaweczka
[url=http://img697.imageshack.us/i/polo86c2f.jpg/][img]http://img697.imageshack.us/img697/5792/p
Awatar użytkownika
Saymon
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Saymon »

Cześć ;]
Biały kolor jest bardzo trudny do ogarnięcia moim zdaniem, ale, jeśli ma się dobry pomysł to wychodzą cuda ;D
Widać że autko zadbane :)) Felgi też nawet nawet ^^ ;D
Może lekkie obniżenie? W kombi nawet ładnie to wygląda, a przy odpowiednich felgach - bajer ;))
Pzdr! :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
t
tomasz0912
Mały interesant
Mały interesant

Kolego chętnie bym obniżył.....ale tak bez wiekszych wydatków. Macie jakiś pomysł??
Awatar użytkownika
Pele119
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""tomasz0912""]Kolego chętnie bym obniżył.....ale tak bez wiekszych wydatków. Macie jakiś pomysł??[/quote]

ciezka sprawa z tym tanim :( bo ogolnie wychodze z załozenia ze zawieszenie to twoje nogi... chciał byś chodzic na starych nogach... a to jedyna opcja taniego obnizenia. Koszt Kitu to tylko 450-600zł nowe pewne bezpieczne.

Co do białego koloru to swietnie ze biały własnie, mozna pieknie to zrobić sam zanim trafiłem "Capucinko" to brałem tylko pod uwage białe:)

Troszke popracować przy nim i bedzie z niego swietne autko, nisko i szeroko :)

Pozdrawiam :) Kombimaniaka.
[size=12px][/size]
86c2F Steilheck - by to, o czym marzę naprawdę zaistniało w mojej rzeczywistości "Capucinko"
[url=http://img697.imageshack.us/i/polo86c2f.jpg/][img]http://img697.imageshack.us/img697/5792/p
t
tomasz0912
Mały interesant
Mały interesant

Zadaje sobie sprawe że koszt zawieszenia nie jest tani wiec to odejdzie na dalszy plan... A co do poprawek to niech sie cieplej zrobi i rusze w działaniach. Niestety nie mam garażu i nie mam gdzie robić.
Awatar użytkownika
Saymon
Mały interesant
Mały interesant

Tanie obniżenie - obcięcie sprężyn, ale nie polecam, można sobie narobić (za przeproszeniem) gnoju przez taką bzdurę, coś może się uszkodzić, urwać, można nierówno obciąć sprężyny... ;/
Przy 'maluchach" tak robią xDD
Lepiej odłożyć to na później ;]
Zima to wróg samochodów! ;p Trzeba czekać do wiosny ;) ;/
PoVWodzenia! :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
t
tomasz0912
Mały interesant
Mały interesant

Witam Koledzy... ;)
Macie jakies pomysły na tuning mojej bialej DAMY;)??
Awatar użytkownika
Saymon
Mały interesant
Mały interesant

...Hmm, może jakieś podstawki? ;] Halogeny, przyciemnienie szyb, nowe lampy (zamienniki np)...? ;]
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
t
tomasz0912
Mały interesant
Mały interesant

Lampy - bede malowal miejsca nieodblaskowe na czarno...
Halogeny sa w planach dobra uwaga ;)
A zastanawie mnie to zawieszenie-obnizenie... z jednej strony bym chcial....no ale nasze drogi troche sa "za dobre" niestety
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

[quote=""tomasz0912""]A zastanawie mnie to zawieszenie-obnizenie... z jednej strony bym chcial....no ale nasze drogi troche sa "za dobre" niestety[/quote]
-40 na przod i bedzie ok , przy nizszym -70/50 ( jak u mnie neistety) to ciezko sie jezdzi .. zrob smooked front i tyl tez na bialym ladnie bedzie wygladac , kierunjki na biale zmien , przod przynajmniej na czarno ( znaczek) , i dalej sie wnetrzem baw i zderzakami w kolor .. duzo mozna zrobic :)
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
Pele119
Mały interesant
Mały interesant

Moja rada co do stylu.
Ja miałem w planach białego do tego wszystkie dodatki miały byc w "Jagodowym" , lampy zamiast w czarny mat w Jagodowy, zderzaki na biało a pasek ktory w g jest czerwony zrobił bym w Jagodowy. Felgi stalowe szerokie 8 cali na czarno a srodek w jagodzie :)
[size=12px][/size]
Awatar użytkownika
Saymon
Mały interesant
Mały interesant

Heh, Pele119 trochę taka Jogobella wyszła xD Myślę że fajnie by to wyglądało, ale sporo zabawy z malowaniem itd... ;/
tomasz0912, obniżyć możesz, ale możesz też wsadzić jakieś felgi szersze, z rantem chociaż małym i będzie wyglądał groźniej ;] Koszt takich felg używanych często wynosi 300-600zł, + jeśli zniszczone 50zł farba ;p Często niezłe pomysły wychodzą ;D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
t
tomasz0912
Mały interesant
Mały interesant

Napewno duzo lepiej by sie prezentowala z alu szerokimi i rancikiem(obecnie na zdj jest w zimowych butach).... Ale jak narazie mam te zobaczymy co sie uda zrobic w sprawie nowych alu....
A co koledzy myslicie o szachownicy na dachu??
Awatar użytkownika
Saymon
Mały interesant
Mały interesant

Szachownica na dachu? ;> Hmm niezły pomysł ^^ Byle to była w miarę duża, czarna krata...
A może pasek przez cały samochód, taki wąski (lewa strona maski, dachu i klapy), też w kratę...?
Foto 'Maluszka':
http://images30.fotosik.pl/75/2cef329e7c006cd0.jpg
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane/ kasacja”