Instalacja gazowa - szarpanie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
roberto
Newbie
Newbie

Instalacja gazowa - szarpanie

Post autor: roberto »

Witam!
Od paru miesięcy jestem posiadaczem VW POLO 6N. Auto kupiłem wraz z instalacją gazową(sekwencja). Po "zapoznaniu się" z samochodem stwierdziłem problem instalacja gazową(tak mi sie wydaje). Mianowicie - szczególnie odczuwalne jest to na 1, 2 i nieznacznie na 3 biegu - gdy puszcze pedał gazu, obroty zejdą do 2000-1400 obr/min zaczyna nim szarpać(na benzynie takie coś nie występuje). Przy przyspieszaniu auto zachowuje się normalnie. Co możne być przyczyną tego problemu? Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2010, 20:35 przez roberto, łącznie zmieniany 1 raz.
k
krakus84
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: krakus84 »

przy dużym mrozie może tak się dziać podczas przełączenia się na gaz i jak masz za mało benzyny może się tak dziać.Zatankuj 3/4 baku i sprawdź czy dalej ci się tak dzieje
r
roberto
Newbie
Newbie

Post autor: roberto »

Gaz przełącza mi się gdy auto złapie temperaturę
Problem w tym ze takie objawy wystąpiły jesienią. A co ma do rzeczy ilość benzyny w baku?
Awatar użytkownika
Bufur
Początkujący
Początkujący

Post autor: Bufur »

Przecież napisał, że na gazie mu tak szarpie , pali wtedy gaz , benzyna nie ma nic do gadania w tym momencie.
wydaje mi się, że może coś być przyczyna a mianowicie :
-Czyszczenie i adaptacja przepustnicy
-Zobacz filtr powietrza czy się nic nie zapchało
-regulacja silnika na instalacji gazowej no ale to u mechanika

Zacznij od filtra powietrza, Pewnie nie masz trójnika który dochodzi do filtra powietrza , ponieważ w instalacji gazowej jest on niepotrzebny, spróbuj zatkać ręką rurę która doprowadza powietrze i zobacz czy coś się zmienia, ale nie wiem czy to Ci się uda bo piszesz ze jak jedziesz to to odczuwasz.

Możliwe jest tez że na 3 jak jedziesz i zejdzie na 1400 obrotów to może szarpać bo to jest normalne w każdym samochodzie chyb, ale jak na 1 też to za duży bieg w stosunku do prędkości nie wchodzi w gre .
Powodzenia , ja już więcej nic nie wymyśle :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”