No i problemy się nie skończyły , wymieniłem sonde ( oryginał Bosch pod model auta z wtyczką itd zero sztukowania ), posprawdzałem dokładnie wszystkie kable, kabelki , wyczyściłem przepustnice + adaptacja i wykasowałem stare błędy.
Po odpaleniu nic nie wyskoczyło ale już po kilku minutach nadal wyskoczył błąd 16556 - Fuel Trim: System Too Rich: Bank1 , jak go wykasuje na zapalonym silniku to coś pstryknie i obroty tak jakby lekko spadły , motor chodzi dalej ale po jakiś 30sek. coś w silniku pstryknie i obroty jakby troche wzrosną i dalej ten sam błąd wywala i tak w kółko , zauważyłem też że w bloku 36 ( zdjęcia te same co wyżej w poście ) na Polskim Vag gdy jest ten błąd to wartość wacha się w granicach 0.08 do 0.12 a jak skasuje to automatycznie ta wartość rośnie do ok 0.68.
Dodatkowo wyczaiłem że jak jade autem i jak puszczam nogę z gazu to przez chwile jakby nie reagował a po chwili zaczyna zwalniać , dodatkowo raz jak depne do spodu to mocno przyśpiesza a czasami ciężko mu to idzie.
Kolejna rzecz to jak go na postoju dobrze nagrzałem to zaczęły świrować obroty , tak jakby zaczął niepalić na cylinder , obrotomierz zaczął świrować i auto zaczęło się dławić nie reagując prawie na gaz , zaświecił sie na chwile check i epc , zgasiłem silnik chwile postał i zapalił normalnie , kontrolki wszystkie zgasły , na vagu po tym incydencie wywaliło mi takie coś :shock:

skasowałem te błedy , silnik odpalił chodzi normalnie i ich nie wywala , ale cyklicznie wywala mi 16556 - Fuel Trim: System Too Rich: Bank1 , nie czaje już o co chodzi czy jakiś czujnik padł , sonda nowa , wszystko co mogłem posprawdzać to sprawdziłem :beg: