Wrzesień 16, 2024, 07:00:58
VWPolo Klub

Autor Wątek: [6N2] Blue&Black by ZeroOne 16V 75->91KM 4-2-1 2k17  (Przeczytany 13354 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Listopad 01, 2014, 01:03:45
Przeczytany 13354 razy

ZeroOne

Global Moderator
Witam postanowiłem podzielić się z wami jak wygląda moje polo i jakie mam co do niego plany.

Ale zaczniemy od krótkiej historii, jest to mój pierwszy samochód a już wkręciłem se w głowie liste modów które chce wykonać, więc jestem przeszczęśliwy na samą myśl o tym wszystkim, za to mój portfel płacze na samą myśl o modzeniu  <!-- s:grin: -->:grin:<!-- s:grin: --> Samochód udało mi się kupić od handlarza za śmieszne pieniądze, łatwo można było zejść z ceny gdyż polo miało kilka mocno widocznych wad. Między innymi "rzucała" się na niskich obrotach i ma wiele (1000  <!-- s:banghead: -->:banghead:<!-- s:banghead: --> ) wgniotek na dachu po gradobiciu. "Rzucanie" ogarnąłem w prosty sposób wymieniając kable i świece, już nawet nie wspomne o tym że połowa kabli była wsadzona od forda jakiegoś, więc samochód aż sie prosil żeby ktoś o niego zadbał.

Dane:
Polo 6N2 (IIIFL)
2000r.
1.4 16V 75KM (powinno być AUA ale znalazłęm blok od AKQ  <!-- s:o -->:o<!-- s:o --> ) ----> teraz już trochę więcej
Krótka skrzynia ETD  <!-- s:-D -->:-D<!-- s:-D -->
3D
Kolor LA5C
przebieg przy zakupie 192tyś (maj 2014)
Alu Cesam Spider 15'' na oponach TOYO Proxes T1-R 195/45 przód, 195/50 tył

Wyposażenie:
-2x airbag
-halogeny
-klimatyzacja
-elektryczne, podgrzewane lusterka
-radio panasonic
-elektryczne szyby
-regulacja kolumny kierowniczej (niestety tylko w jednej płaczyźnie <!-- s:banghead: -->:banghead:<!-- s:banghead: --> )
-wspomaganie
-grill bez znaczka
-tarcze przód, tył
-niższe zawieszenie z przodu
-listwy w kolorze

Zrobione rzeczy:
-wymieniono połamane kratki nawiewów
-rozrząd(SKF)+pompa wody(DOLZ)
-łożyska przód
-nakładki na pedały <!-- s:-D -->:-D<!-- s:-D -->
-czujnik światła stop
-kable zapłonowe(bosh) świece(NGK)
-wszystkie filtry(filtron)
-olej Valvoline 10W40
-akumulator ZAP 520A 62Ah
-pomalowane zaciski hamulcowe
-dywaniki
-pierścienie centrujące
-usunięto tylną wycieraczkę
-wymieniono lewy przegub wraz z osłoną (Ruville)
-2x KYB Excel-G na przód (gazówki)

Plany:
-więcej mocy (będzie tyle ile kasa pozwoli  <!-- s:grin: -->:grin:<!-- s:grin: --> )---> w trakcie (nie kończący się projekt 92KM)
-gałka od GTI Zrobione
-nowy mieszek Zrobione
-naprawić lewą szybe (nie działa mechanizm) Zrobione
-zrobić coś ciekawego z wnętrzem (Czarne wnętrze, podsufitka i słupki alcantara + czarne plastiki + fotele Recaro z MK3) Zrobione
-odnowić felgi (piaskowanie+malowanie) Zrobione
-kupić nowe śruby do felg Zrobione
-korekta lakieru
-wyciągnięcie wgniotek po gradobiciu
-naprawić rozkładanie tylnych fotel Zrobione
-wsatwić ledowe oświetlenie w środku i przy tablicy rej Zrobione
-nowe opony letnie Zrobione
-lepsze głośniki
-Air box Zrobione
-Ksenon + spryski Zrobione
(było tego więcej ale teraz jakoś mi z głowy po wypadało)

Galeria:
https://picasaweb.google.com/101542927873232453109/Zdjecia?authkey=Gv1sRgCNapjKHxhNzNmQE# Cały album

AKTUALNE FOTKI 06.11

Zapraszam do oglądania <!-- s:vinsent: -->:vinsent:<!-- s:vinsent: -->
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2017, 00:39:23 wysłana przez ZeroOne »
Blue&Black by ZeroOne

Zapraszam do oglądania

Listopad 22, 2014, 13:25:21
Odpowiedź #1

ZeroOne

Global Moderator
No i stało się, w mojej polówce zagościł zestaw od wersji AUB  :grin: z podziękowaniami dla razzor_6n2 :bow:  od którego zakupiłem zestaw
-kolektor
-przepustnica
-wtryski

stary plastikowy kolektor

"nowy"

reszta fotek z prac:

Sorki za jakość zdjęcia robione latarką :blush2:

Zestaw siedzi już w aucie od 2 listopada, ale pisze o nim dopiero teraz bo wkońcu udało mi się uporać z falującymi obrotami, został mi jeszcze do rozwiązania tylko błąd 17961 czujnik ciśnienie atmosferycznego w kolektorze ssącym niedopuszczalna wartość , ale może jak go wyjmę i przeczyszcze to się naprawi.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony bo to pierwszy raz kiedy całkowicie sam coś grzebałem przy silniku (coś innego niż zmiana filtrów i oleju  :P) więc jestem zadowolny ze swojeje pracy.

I jeszcze wczoraj taki o to prezent do mnie doszedł, czuje się teraz oficjalnym klubowiczem  :grin:
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2015, 00:11:06 wysłana przez ZeroOne »
Blue&Black by ZeroOne

Zapraszam do oglądania

Styczeń 25, 2015, 15:58:47
Odpowiedź #2

rumcajs25

Swietna baza do modzenia  :) Zawsze podobaly mi sie polowki w tym kolorze komentowac za wiele nie ma co ale mysle ze front lepiej by wygladal z ori srebrnym znaczkiem tak to we froncie tak pusto czegos brakuje
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014

Styczeń 25, 2015, 22:48:45
Odpowiedź #3

ZeroOne

Global Moderator
Cytat: "rumcajs25"
Swietna baza do modzenia  :) Zawsze podobaly mi sie polowki w tym kolorze komentowac za wiele nie ma co ale mysle ze front lepiej by wygladal z ori srebrnym znaczkiem tak to we froncie tak pusto czegos brakuje
Wiem, wiem 95% społeczeństwa uwielbia ten znaczek z volkswagena, ja za to jestem w tych w 5 % i szczerze wolałbym jakoś zaspawać maske żeby nie było tej dziury tam po znaczku niż wstawiać znaczek. Co do koloru to też go bardzo lubię i jeśli miałbym go kiedykolwiek mieć polo w innym kolorze byłby to równierz niebieski ale ten jaśniejszy w metallicu.

Niedługo mały aktual bo wpadło pare drobiazgów, tylko musze się wziąć za siebie bo teraz sesja i jakoś niechce mi sie zdjęć ogarnąć.
Blue&Black by ZeroOne

Zapraszam do oglądania

Styczeń 27, 2015, 20:56:59
Odpowiedź #4

vwmaro

Co do atrapy przedniej nie lepiej by było od Polo 6n2 GTI? Moim zdaniem ładnie by się wkomponował :)
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014

Styczeń 27, 2015, 21:34:43
Odpowiedź #5

ZeroOne

Global Moderator
Cytat: "vwmaro"
Co do atrapy przedniej nie lepiej by było od Polo 6n2 GTI? Moim zdaniem ładnie by się wkomponował :)
:thumbsup:  Post wyżej masz odp na swoj post
Blue&Black by ZeroOne

Zapraszam do oglądania

Styczeń 27, 2015, 21:41:10
Odpowiedź #6

vwmaro

Tak ale jednak ta opcja co ci podałem wydaje się lepsza moim zdaniem :)
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014

Styczeń 27, 2015, 22:20:41
Odpowiedź #7

ZeroOne

Global Moderator
Rozumiem lecz cóż tak mi się podoba.  Wolałbym już coś zrobić z tą dziurą w masce
Blue&Black by ZeroOne

Zapraszam do oglądania

Luty 12, 2015, 09:59:55
Odpowiedź #8

ZeroOne

Global Moderator
No wkońcu się ogarnąłem i moge wam wstawić długo zaległe zdj, przyokazji wkońcu wiem jak się robi miniaturki na które można klikać i się otwiera album :-D

To co najdłużej zalegało czyli wkońcu zdjęcie Polci na zimowym secie. Felgi 14'

Na święta też zrobiłem se prezent żeby móc lepiej dbać o Polcie. Zestaw narzędzi firmy Farys

A dziewczyna sprezentowała mi mieszek  :grin:

Różnica między starym a nowym( chyba ktoś stary masakrował śrubokrętem  :shock: )

A to cholerstwo które nienawdzie, dało mi popalić przy zmianie mieszka  :angry2:  

A teraz chyba największa zmiana, wpadła nowa skórzana kierownica z niebieską nicią  :grin:  i nowy chromowany przełącznik świateł (nie jest to oryginał)
Najpierw stare wnętrze

I nowe

To tyle jeśli chodzi o dotychczasowe zmiany. Musze jeszcze ogarnąć zdjęcia zmoich poprzednich postów żeby wkońcu jakoś wyglądał ten temat :banghead:
Blue&Black by ZeroOne

Zapraszam do oglądania

Kwiecień 14, 2015, 12:38:26
Odpowiedź #9

ZeroOne

Global Moderator
Noooo i wkońcu wpadło coś co już długo zalegało u mnie w pokoju a mianowicie stożkowy filtr powietrza razem z air boxem Simota Aero Form  :yahoo:

Przy okazji wyczyściłem odme zmieniłem jej uszczelki i dałem nowy przwód odmy idący do filtra

Zmieniłem również cały płyn chłodzący i wyczyściłem zbiorniczek wyrównawczy :-D

A na sezon 2015 już przygotowane, wypiaskowane i pomalowane proszkowo w srebrny metallik felgi  :butcher:

I co najważniejsze bezpieczeństwo czyli 4x nowe oponki TOYO Proxes T1-R i nowe amortyzatorki na przód KYB Excel-G (gazowe)

Blue&Black by ZeroOne

Zapraszam do oglądania

Kwiecień 14, 2015, 13:36:35
Odpowiedź #10

tomcho666

Jakieś odczuwalne zmiany po założeniu stożka i airboxa?
Mój szerszeń, powoli się robi. ;)

http://vwpoloklub.pl/forum/viewtopic.php?f=77&t=60460

Ślesin 2016 - III miejsce - Turniej Tenisa Stołowego

Kwiecień 14, 2015, 13:48:20
Odpowiedź #11

ZeroOne

Global Moderator
Dół się poprawił, co do walorów dźwiękowych to dużych zmian nie zauważyłem raz jak mi spadła rura od seryjnego dolotu z air boxa to był niesamowity bas hehe, dlatego myślę że jak zrobię dolot zimnego powietrza z pod grilla albo z pod dolnych kratek to moc i dźwięk również się poprawią, na razie zostaje jak jest, ostatnio dość dużo wydałem  : P
Blue&Black by ZeroOne

Zapraszam do oglądania

Maj 06, 2015, 22:52:47
Odpowiedź #12

MiSiEk-GDA

Air box dobra rzecz i fajnie to gada  :grin: U Tofika na takim samym jak u Ciebie silniku tak to grało :
https://www.youtube.com/watch?v=vELPYgbl9n8

Maj 06, 2015, 22:57:32
Odpowiedź #13

ZeroOne

Global Moderator
Cytat: "MiSiEk-GDA"
Air box dobra rzecz i fajnie to gada  :grin: U Tofika na takim samym jak u Ciebie silniku tak to grało :
https://www.youtube.com/watch?v=vELPYgbl9n8

HAHAHA nie ma co porównywać toffika do mnie  :crazy:  on ma tak nadłubane że to nie możliwe by było, żeby to nie gadało  :D

Może jak zrobię zimny dolot a nie fabryczny jak mam teraz to będzie to lepiej grało
Blue&Black by ZeroOne

Zapraszam do oglądania

Czerwiec 03, 2015, 15:13:05
Odpowiedź #14

ZeroOne

Global Moderator
Wpadły kolejne teile a mianowicie dokładka oraz wszystkie dolne kratki z wersji GTI

Przy okazji kolejna taśma air bag się zepsuła  :banghead:
Blue&Black by ZeroOne

Zapraszam do oglądania