Grudzień 01, 2024, 21:11:22
VWPolo Klub

Autor Wątek: INFORMACJA !!!  (Przeczytany 5944 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sierpień 29, 2016, 19:50:20
Przeczytany 5944 razy

gwozdz

Administrator
Witajcie  :grin:

W związku z nie wywiązywaniem się firmy  "Shiny Garage" z obowiązków wobec użytkowników forum. Umowa partnerska z w/w firmą została przez nas zerwana.
Na chwilę obecną sam dział Detailingu nie znika z forum, został on tylko wyczyszczony ze starych tematów.
Wkrótce mamy nadzieje nawiązać współpracę z nową bardziej kompetentną firmą, która nie będzie was traktować jak powietrze.

Przepraszamy za całe zamieszanie, ale musieliśmy podjąć pewne decyzje i doprowadzić kilka spraw do ładu.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »
Jak się nie ma co się lubi.... to się kocha żonę.

it's nothing personal i don't like anybody

Sierpień 29, 2016, 20:01:08
Odpowiedź #1

adek1983

Global Moderator
A to Ci nowina. Na forum kosmetykaaut.pl też kilka tygodni temu były problemy z firmą Shiny Garage i finalnie wylecieli z forum.

Sierpień 29, 2016, 21:41:17
Odpowiedź #2

korzenio

Gwoździu z całym szacunkiem ale nie ustalaliśmy żadnych zasad, ani żadnej umowy też nie zawieraliśmy. Dział był, były w nim informacje nt. nowości, poradniki itd. Nie widzę tutaj traktowania ludzi jak powietrze. Dział był mało aktywny i to nie była raczej nasza wina tylko tego ze to forum obumierało juz od ponad roku. :)  

Klubowicze dostawali odpowiedź na każde PW. Inna sprawa jest taka ze z kosmetyki aut SG zrezygnowało samo a nie poprzez wykluczenie, ponieważ właśnie owe forum nie wywiązało się z PISEMNEJ umowy :)

Poza tym po gentlemeńsku jest najpierw skontaktować się ze stroną, a dopiero potem w jakikolwiek sposób oczerniać ją, czyli działać na jej szkodę. A stwierdzeniem ze traktujemy ludzi jak powietrze właśnie tak się stało.

Sierpień 29, 2016, 22:39:41
Odpowiedź #3

adek1983

Global Moderator
Cytat: "korzenio"
Inna sprawa jest taka ze z kosmetyki aut SG zrezygnowało samo a nie poprzez wykluczenie, ponieważ właśnie owe forum nie wywiązało się z PISEMNEJ umowy :)

Fakt, za duży skrót myślowy. Generalnie spawa jest złożona i w mojej ocenie ciała dali i jedni i drudzy. Jeśli chodzi o olewanie użytkowników przez SG to nie mogę się zgodzić. Jak trzeba było reklamować (reklamacja nie reklama :) ) produkt to bez problemu nastąpiła wymiana - pełna profeska. Dlatego zaskoczony jestem trochę wpisem, że ktoś poczuł się olany.

Sierpień 30, 2016, 22:41:20
Odpowiedź #4

Ala

Ja również nie rozumię tego wpisu. Jako użytkownik forum zawsze dostawałam kod rabatowy na czas, co w znacznym stopniu obniżało koszt zakupu produktów zwłaszcza przy dużych zakupach.

Rozwiązując współprace z SG jak mamy zachęcić nowych użytkowników do forum ? Uważam, że będąc użytkownikiem forum i móc skorzystać z rabatu na zakupy, było to w pewnym sensie zachętą dla nowych użytkowników.

W obecnej sytuacji forum zupełnie nie zrozumiałe posunięcie.

Sierpień 31, 2016, 08:08:22
Odpowiedź #5

kolo

Ala
Prawdę mówi.

Ostatnio tylko dłużej czekałem na kod rabatowy to odezwałem się na FB i od razu dostałem :) Kiedyś reklamowałem produkt i bez problemu dostałem nowy drugi. Uważam że firma jest jak najbardziej profesjonalna, odwrotnie niż zachowanie naszego "szanownego admina"
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition

Sierpień 31, 2016, 09:21:02
Odpowiedź #6

adek1983

Global Moderator
Dział został wyczyszczony tylko ze starych tematów? Raczej wyczyszczony ze wszystkiego. Szkoda bo było tam trochę ciekawych informacji.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2016, 13:10:53 wysłana przez adek1983 »

Sierpień 31, 2016, 11:47:02
Odpowiedź #7

korzenio

Adek, z tego forum nie zrezygnowaliśmy, po prostu sezon jest pełny zajęć związanych z wyjazdami i mało czasu jest na uzupełnianie tematów. Jesienią miało być sporo materiału :)
Zostaliśmy bez powiadomienia usunieci. Ze strony administracji nie bylo żadnej wiadomości w naszym kierunku.

Sierpień 31, 2016, 13:15:57
Odpowiedź #8

adek1983

Global Moderator
Szkoda, widocznie ShinyGarage i nasze forum nie miały po drodze. Ale mam nadzieję, że w dziale Detailing pojawią się wkrótce ciekawe treści.

Sierpień 31, 2016, 20:12:48
Odpowiedź #9

korzenio

Ale jakby coś to zapraszam na http://www.shinygarage.pl/blog . Tutaj będę sukcesywnie wrzucał wszelkie Tips&trick, tutoriale itd :)

Wrzesień 02, 2016, 16:53:45
Odpowiedź #10

korzenio

Czy ktoś z administracji może się wypowiedzieć ? Czy tak samo jak wywaliliście nas z forum po cichu będziecie trwać:)?

Wrzesień 02, 2016, 18:11:18
Odpowiedź #11

gwozdz

Administrator
Nic nie dzieje się bez powodu, cały dział detailingu którym mieliście/miałeś się zajmować umarł.
Nie odpowiadaliście w tematach, jako użytkownik ostatnie logowanie na forum  "shiny" miało jakoś na początku lipca.

7 czerwca 2016 r.  Pisałeś do mnie na fb : " Na dniach ruszy shiny, bo zapierdol jest taki ze po prostu nie ma czasu na to
Ogarnie zloty relacje itd i bede tam uzupełniał tematy"

I oczywiście nic się w tym temacie nie ruszyło.
A weź pod uwagę że specjalnie dla "was" założyliśmy osobny dział, w którym tylko wy mogliście reklamować swoje produkty, bądź co bądź za darmo, więc my ze swojej strony zrobiliśmy dużo.
Druga sprawa, zlot  najpierw były wielkie problemy z waszym partnerstwem, zamieszanie z logo na plakacie, najpierw miało być potem nie, potem znowu foch że nie ma. Potem znowu wielkie zamieszanie z nagrodami, że niby nic nie wiesz, że was nie stać itp. itd.

Dopóki byliście "świeżą" firmą na rynku było super, promocje partnerstwo gratisy dla forum, jak tylko zyskaliście klientów, współpraca zamarła.

Tyle w temacie.
Jak się nie ma co się lubi.... to się kocha żonę.

it's nothing personal i don't like anybody

Wrzesień 02, 2016, 20:04:38
Odpowiedź #12

korzenio

Gwoździu jeśli chodzi o zlot to wszystko działo się poza nami. Z tego co wiem to logo na plakat poszło bez zapytania nas o to czy dokładamy się do nagród. Zapytania nie było. Ani z Twojej strony ani ze strony Kostka. Mailowe,czy na pw lub też FB shiny.  Dostałem info ok tygodnia przed zlotem ze trzeba coś ogarnąć, zrobiłem co mogłem bo miałem związane ręce w takim terminie.  Budżet zlotów staramy się zamknąć do maksymalnie końca Marca.

Tak jak Ci pisałem, nie miałem czasu w sezonie aby do tego usiąść, a nie chciałem niczego robić na łapucapu. Przez cały sezon 5 dni w tygodniu pracowałem 8h dziennie a po pracy montowałem filmy, a w weekendy wyjeżdżaliśmy w Polskę robiąc kupę kilometrów. Dodatkowo też mam jakieś życie prywatne na które w sezonie zostawał mi skrawek czasu.

Prośba o stworzenie działu którą wystosowałem nie miała na celu "trzepania kasy", tylko zapoznaniu ludzi z Polską marką która robi coś z pasji. Dlatego też dzieliliśmy się wiedzą i pisaliśmy obszerne poradniki. To naprawdę mało? Dawaliśmy każdemu z użytkowników możliwość zrobienia tańszych zakupów, to też chyba nie było złe ?Żadne posty nie zostały bez odpowiedzi ponieważ miałem powiadomienia na mailu o nowej odpowiedzi w dziale. KAŻDY, powtarzam KAŻDY otrzymał odpowiedź, zarówno na POSTA i na PW.

Ludzie widzą tylko fanty i gratisy, podobna polityka do forum KA. Tyle ze oni wysyłali przymus gratisów, a od was nie dostaliśmy żadnego zapytania które zapewne było by rozpatrzone pozytywnie.
Poza tym z tego co wiem to SG współpracowało z forum tylko przez moją osobę, wcześniej nie miało to miejsca, jedynymi "gratisami" były nagrody które załatwiłem, więc ciężko mi określić skąd wziąłeś to jak było kiedyś. :)

Nie rozumiem dlaczego wszystko zrzucasz na nas. Skoro my nie dostaliśmy żadnych zapytań, a mamy na głowie ok 20 eventów i nie w naszym obowiązku leży pamiętanie o nich tylko po stronie organizującego. To jego rolą jest przypilnowanie żeby wszystko szło swoją koleją.

Jeśli twierdzisz ze olaliśmy temat, chciałbym zobaczyć zapytanie o partnerstwo na zlot, o nagrody itd :)

W 2015 roku miałem czas i byłem aktywnym forumowiczem i ogarnąłem co tylko sie da aby nagrody były, w tym roku stałem po drugiej stronie i po prostu nie miałem na to czasu i nie była to moja rola. Ale nikt nie podszedł i nie powiedział DZIĘKI KORZEŃ, ponadto oddałem swoją nagrodę na licytacje, ale dobrych rzeczy się nie pamięta :)

Wyje*anie wszystkiego włącznie z kontem bez słowa to raczej nie jest sposób na załatwianie sprawy, najpierw należało by się skontaktować z drugą strona.

Październik 09, 2016, 07:14:56
Odpowiedź #13

Dyluś

Co jak co ale Korzenio ma tu rację , co prawda nic od nich nie kupiłem, ale czasami przeglądałem ten dział i można się było czegoś tam dowiedzieć , a teraz?
Gwoździu dałeś D... że usunąłeś ten wątek, mamy październik, a tu dalej nic nie widać,
pozdro Rafał
Były:
Jetta Mk1'79r,Polo 86c2f'94r,Golf Mk2'89r, Golf Mk3 Cabrio'95r
Jest:
Golf mk3'97r, Sharan'02, i 125ccm :)

Październik 27, 2016, 17:54:20
Odpowiedź #14

korzenio

No niestety. Nam zarzucano brak rzetelności, a współpraca z nową firmą skończyła się na nadziei :)

Jeśli chcecie zapoznać się z poradnikami, to zapraszam na bloga. Właśnie uzupełniamy poradniki dotyczące mycia oraz przygotowania auta do zimy :)

www.shinygarage.pl/blog