Klub > Uwagi do forum

Hosting zdjęć - GOOGLE PICASA + PROGRAM

(1/5) > >>

adek1983:
ImageShack nie jest już darmowy. I część z nas zastanawia się na jaki hosting się przenieść. Ja proponuję Google Picasa Web Albums ponieważ ze wszystkich hostingów daje chyba najwększą przestrzeń do dyspozycji za darmo (15GB) a ewentualne rozszerzenie nie jest drogie.. Problem niestety pojawia się z zamieszczaniem miniaturek na naszym forum. I tutaj pojawia się sedno tego tematu. Postanowiłem napisać mały program do generowania gotowych linków do wstawiania w postach. Wersja robocza już działa. Na dniach pojawi się tutaj link. Ewentualne propozycje lub wyrazy zainteresowania będą mile widziane.

Poniżej link do archiwum:

https://drive.google.com/file/d/0B1vIRh ... sp=sharing

A tak wygląda ekran programu:

Co można robić w programie:

- Można się logować (to chyba oczywiste :) )
 - działa odczytywanie albumów i zdjęć
 - działa zmiana rozmiaru miniaturki
 - działa zmiana separatora
 - aktualnie nie działa generowanie galerii na aukcje
 - można zdefiniować własny separator
 - Duża liczba miniaturek
 - możliwość zdefiniowana czy ma być stała wysokość/szerokość obrazka
 - program zapamiętuje dane logowania i ustawienia generowanych linków

Po najechaniu na zdjęcie myszką wyświetla się jego opis. Zaznaczamy używając Shift/Ctrl.

KoStEk:
Ciekawa propozycja. Zapodaj prawidłowo link i zobaczymy.

Anonymous:
miniatury łatwo się robi stosując się do wzoru:

adek1983:
Owszem, ale po co bawić się w kopiowanie linków osobno do miniaturki i osobno do zdjęcia, jak można użyć mojego programu i hurtowo wygenerować linki np dla 25 zdjęć.

W pierwszym poście ukazała się pierwsza wersja programu.

- Można się logować
 - działa odczytywanie albumów i zdjęć
 - działa zmiana rozmiaru miniaturki
 - działa zmiana separatora
 - aktualnie działa generowanie linków na WWW i na forum, pozostałe opcje aktualnie jeszcze nie działają.

Po najechaniu na zdjęcie myszką wyświetla się jego opis. Zaznaczamy używając Shift/Ctrl.

krzychu20:
No Panie gratki za świetną robotę :good:
 :piwo:

Moja uwaga, to dodatkowy separator w postaci "spacja__spacja" - łatwiej będzie znaleźć gdzie konczy i zaczyna się nowe zdjęcie  ;)
No i świetnie by było wiedziec jaki rozmiar ma duża miniaturka, mała itp, więc obok tego w nawiasie jakbyś mógł wrzucić rozmiar

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej