Grudzień 05, 2023, 20:37:57
VWPolo Klub

Autor Wątek: Bluetooth do radia RCD200  (Przeczytany 727 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sierpień 12, 2023, 12:40:16
Przeczytany 727 razy

wnuq

Witam,
Zakupiłem do Polo adapter bluetooth WEFA do radia RCD200. Radio nie było oryginalnie w tym aucie, ale odkąd go kupiłem, to gra bez problemów. Podłączam ten adapter pod gniazdo zmieniarki i nie wykrywa go. Znaczy widzi adapter jak go wyszukuję telefonem, ale nie da się przełączyć w radio na zmieniarkę. Wyświetla się komu nikat NO CHANGER. Czy idzie to jakoś aktywować? Dodam, że z radiem nie idzie się skomunikować, przynajmniej przez ten kabel co mam. Ma ktoś jakiś pomysł?
Pozdro

Listopad 07, 2023, 15:29:15
Odpowiedź #1

Willek5345

Cześć,

Rozumiem, że masz problem z podłączeniem adaptera Bluetooth WEFA do radia RCD200 w swoim Polo. Problemy z wykrywaniem zmieniarki mogą być spowodowane różnymi czynnikami. Oto kilka sugestii, które możesz rozważyć:

Sprawdź zgodność: Upewnij się, że adapter Bluetooth WEFA jest kompatybilny z twoim radiem RCD200 oraz z modelem i rocznikiem twojego pojazdu.

Sprawdź instrukcję obsługi: Sprawdź dokładnie instrukcję obsługi adaptera Bluetooth i radia, aby upewnić się, że poprawnie podłączyłeś urządzenie.

Aktywacja trybu zmieniarki: Możliwe, że musisz aktywować tryb zmieniarki na swoim radiu RCD200. Sprawdź instrukcję obsługi radia lub skonsultuj się z producentem, aby dowiedzieć się, czy taka funkcja wymaga aktywacji.

Ustawienia radia: Spróbuj wejść w ustawienia radia i poszukać opcji związanej z trybem zmieniarki lub źródłem dźwięku. Możesz również spróbować skonsultować się z producentem radia w celu uzyskania informacji na temat obsługi zewnętrznych adapterów.

Oprogramowanie adaptera: Sprawdź, czy adapter Bluetooth WEFA wymaga aktualizacji oprogramowania. W niektórych przypadkach aktualizacja może rozwiązać problemy z kompatybilnością.

Wsparcie techniczne: Jeśli problem nadal występuje, skontaktuj się z producentem adaptera Bluetooth WEFA lub producentem radia RCD200 w celu uzyskania pomocy technicznej. Mogą oni udzielić konkretnych wskazówek dotyczących rozwiązania problemu.

Pamiętaj, aby zachować cierpliwość i krok po kroku sprawdzać różne możliwości. Jeśli problem nadal będzie trwał - pisz śmiało chętnie odpowiem, jeśli jeszcze coś mi wpadnie na myśl