VW Polo Klub Polska

Forum największego polskiego Klubu VW Polo
Ogłoszenie

Witamy!
Jeśli jesteś NOWY na forum, w pierwszej kolejności zapoznaj się z TYM tematem>>>KLIKNIJ<<<


Zapoznanie się z REGULAMINEM pomoże Ci w bezproblemowym użytkowaniu Forum

Teraz jest poniedziałek, 1 września 2014, 20:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: VCDS - Interface: Nie wykryto
PostNapisane: poniedziałek, 28 grudnia 2009, 13:31 
Nowicjusz

Dołączył(a): sobota, 14 listopada 2009, 16:18
Posty: 8
Polo: III 6N
Witam, Panowie mam problem, po podłączeniu kabla VAG <-> USB,odpaleniu programu VCDS ( który dopiero co ściągnąłem z strony jego producenta) i włączeniu Testu, program wywala mi:
STAN PORTU: OK!
INTEERFACE: Nie wykryto.
Po przejrzeniu kilku forum w poszukiwaniu odpowiedzna nurtujące pytanie, co jest tego przyczyną, znalazłem same odpowiedzi w stosunku co do sterowników, ale te mam aktualne. Więc zwracam się z tym pytaniem do was, drodzy Polówkowicze: Czemu coś takiego ma miejsce?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: VCDS - Interface: Nie wykryto
PostNapisane: poniedziałek, 28 grudnia 2009, 14:12 
Wtajemniczony
Avatar użytkownika
Pochwały: 4

Dołączył(a): czwartek, 13 listopada 2008, 21:00
Posty: 2484
Lokalizacja: Berlin
Imię: Maciek
Polo: autonogi
Płeć: Mężczyzna
o ile dobrze pamietam to tak sie dzialo jak skonfigurowany byl zle port. biorac pod uwage, ze polaczenie przez usb dziala jako emulacja com to posprawdzaj na kazdym porcie com. u mnie VAG-COM dziala na com3 mimo ze podlaczenie pomiedzy komputerem a samochodem jest przez USB.

_________________
Obrazek
było - '01, 6N2 - GTI, 125KM
było - '98, 6N - GTI, 120KM
było - '94, 6N - 1043ccm

Jeśli rozpoczęcie połączenia TCP/IP byłoby mniej formalne, to możliwe, że SYN/ACK brzmiałoby SIEMA/COTAM...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: VCDS - Interface: Nie wykryto
PostNapisane: poniedziałek, 28 grudnia 2009, 14:53 
Nowicjusz

Dołączył(a): sobota, 14 listopada 2009, 16:18
Posty: 8
Polo: III 6N
W jaki sposób mogę skonfigurować port? Emulator zamienia USB na COM3, tylko interfejsu mi nie wykrywa...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: VCDS - Interface: Nie wykryto
PostNapisane: poniedziałek, 28 grudnia 2009, 15:44 
Lord spamer
Avatar użytkownika
Pochwały: 56

Dołączył(a): piątek, 10 kwietnia 2009, 00:00
Posty: 6951
Lokalizacja: Chotomów...
Imię: Piotrek
Polo: Passtuch
Płeć: Mężczyzna
Albo walnięty jest kabel, albo programu nie jest full wersja, albo wersja programu jest niekompatybilna z kablem. Podaj jaką wersję masz programu. Jeżeli dobrze pamiętam to najnowsza na tej stronie to 908.1
Radzę spawdzić ci sprzęt na najlepiej przetestowanej wersji programu VAG-COM 311.2
Z nim jeszcze nie miałem problemu.

_________________
Obrazek
Obrazek
Używajcie polskich znaków! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE.
W dzieciństwie, zamiast komputera i internetu, miałem... dzieciństwo :yahoo:

Mój Passtuch :)
Staram się pisać poprawnie po POLSKU!!! Staram :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: VCDS - Interface: Nie wykryto
PostNapisane: poniedziałek, 28 grudnia 2009, 15:46 
Wtajemniczony
Avatar użytkownika
Pochwały: 4

Dołączył(a): czwartek, 13 listopada 2008, 21:00
Posty: 2484
Lokalizacja: Berlin
Imię: Maciek
Polo: autonogi
Płeć: Mężczyzna
409.1 tez dziala poprawnie. a jak ze strony producenta to pewnie wersja tez okrojona do demo

_________________
Obrazek
było - '01, 6N2 - GTI, 125KM
było - '98, 6N - GTI, 120KM
było - '94, 6N - 1043ccm

Jeśli rozpoczęcie połączenia TCP/IP byłoby mniej formalne, to możliwe, że SYN/ACK brzmiałoby SIEMA/COTAM...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: VCDS - Interface: Nie wykryto
PostNapisane: poniedziałek, 28 grudnia 2009, 15:47 
Swój
Avatar użytkownika
Pochwały: 3

Dołączył(a): piątek, 14 listopada 2008, 08:10
Posty: 871
Lokalizacja: małopolska
Imię: Jacek
Polo: 1.4 16V AUB 2001
Płeć: Mężczyzna
problemik raczej leży w samym kabelku który nie będzie działał z tym programem

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: VCDS - Interface: Nie wykryto
PostNapisane: poniedziałek, 28 grudnia 2009, 16:11 
Nowicjusz

Dołączył(a): sobota, 14 listopada 2009, 16:18
Posty: 8
Polo: III 6N
Mam wersję 908. W takim razie na jakiej innej aplikacji powinienem spróbować?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: VCDS - Interface: Nie wykryto
PostNapisane: poniedziałek, 28 grudnia 2009, 16:41 
Swój
Avatar użytkownika
Pochwały: 3

Dołączył(a): piątek, 14 listopada 2008, 08:10
Posty: 871
Lokalizacja: małopolska
Imię: Jacek
Polo: 1.4 16V AUB 2001
Płeć: Mężczyzna
co to za kabel ? spróbuj VAG-a do wersji 409.1 , vwtool , polski vag - coś z tego powinno zaszczekać

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: VCDS - Interface: Nie wykryto
PostNapisane: poniedziałek, 28 grudnia 2009, 17:01 
Lord spamer
Avatar użytkownika
Pochwały: 56

Dołączył(a): piątek, 10 kwietnia 2009, 00:00
Posty: 6951
Lokalizacja: Chotomów...
Imię: Piotrek
Polo: Passtuch
Płeć: Mężczyzna
No to przecież wyżej napisałem czego masz użyć!
Kolega savic też podpowiedział ci jakie programy będą działać.

_________________
Obrazek
Obrazek
Używajcie polskich znaków! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE.
W dzieciństwie, zamiast komputera i internetu, miałem... dzieciństwo :yahoo:

Mój Passtuch :)
Staram się pisać poprawnie po POLSKU!!! Staram :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: VCDS - Interface: Nie wykryto
PostNapisane: wtorek, 29 grudnia 2009, 17:17 
Raczkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 14 listopada 2008, 07:48
Posty: 69
Lokalizacja: Bełchatów -> Łódź
Polo: 6N AKV + Corolla e12
Płeć: Mężczyzna
Jeśli nie oryginalny kabelek (a pewnie tak) to będzie chodzić wersja 409.1 i niższe. Oczywiście sterowniki do kabla zainstalowane.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: VCDS - Interface: Nie wykryto
PostNapisane: wtorek, 5 stycznia 2010, 04:42 
Raczkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 13 października 2009, 19:01
Posty: 51
Lokalizacja: Bełchatów
Polo: 97r 6N 1.4 AEX
Płeć: Mężczyzna
A jakiego masz windowsa?? bo ja na viście też miałem podobny problem, ale już rozwiązany, testy portu musiałem robić po podłączeniu do auta interfejsu no i oczywiście dobrze ustawić porty, bo mi np ciągle wykrywało na com3 stan portu ok ale nie interfejsa a to była myszka ;)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL