Wrzesień 26, 2016, 04:00:39 am
VWPolo Klub

Autor Wątek: wiatrak nawiewu nie dziala!!  (Przeczytany 3606 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czerwiec 21, 2009, 11:38:01 pm
Przeczytany 3606 razy
Offline

Gabrielos611


Witam zakupilem niedawno polo z 95r i mam taki problem ze wogóle nie dziala nadmuch bezpieczniki są dobre.Od czego zacząć?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 am wysłana przez Guest »

Czerwiec 22, 2009, 12:02:44 am
Odpowiedź #1
Offline

Artpolo


Rozumiem, że chodzi o nadmuch w kabinie?
Są 3 możliwości.
1. Gdzieś nie łączy.
2. Zepsuty włącznik.
3. Zepsuty wiatrak.

Miernik i do dzieła.
Sprawdź czy wszystkie wtyki są na miejscu. Rozłącz i złącz ponownie - może są zaśniedziałe. Jak nie zadziała sprawdź włącznik i/lub spróbuj go ominąć zwierając jego styki - w pozycji włączony np na 1. Jak nie zadziała to musisz się dokopać do wiatraka i sprawdzić czy nie jest spalony.
Tyle mi wpadło do głowy na chwilę obecną.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 am wysłana przez Guest »
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee \":)\"

Czerwiec 22, 2009, 12:21:55 am
Odpowiedź #2
Offline

Gabrielos611


Tak chodzi o nadmuch w kabinie.Zwieralem styki i nie dziala.Zamowilem wlasnie panel nawiewu moze to jest przyczyna,jak wymienie to dam znac dzieki za podpowiec i pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 am wysłana przez Guest »

Czerwiec 22, 2009, 07:57:15 pm
Odpowiedź #3
Offline

Dziadek13


Może ci opornik poszedł on odpowiada za różne szybkości i za to żeby chodził jest chłodzony powietrzem właśnie z tej dmuchawy.

viewtopic.php?f=20&t=4361&p=34702&hilit=dmuchawa#p34702



Ale też możesz w szukajke wpisać dmuchawa i se poczytaj.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 am wysłana przez Guest »

Czerwiec 23, 2009, 12:57:43 am
Odpowiedź #4
Offline

Gabrielos611


Tylko zastanawia mnie to czemu jak podswietla panel setowania nadmuchu to tylko swieci od temperatury nawiewu i zmiany nawiewu a od wiatraka nic nie swieci,tak jak by nie mial napiecia.Zobacze zamowilem na alegro ten panel nawiewu http://moto.allegro.pl/item655052682_vw ... u_bdb.html jak sie okaże ze to nie to wymienie oporni.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 am wysłana przez Guest »

Czerwiec 23, 2009, 01:19:59 pm
Odpowiedź #5
Offline

Dziadek13


Cytat: "Gabrielos611"
Tylko zastanawia mnie to czemu jak podswietla panel setowania nadmuchu to tylko swieci od temperatury nawiewu i zmiany nawiewu a od wiatraka nic nie swieci,tak jak by nie mial napiecia.
Pierwsze poczytaj a potem jak wynika z naszych info można zakupić a ty pierwsze kupujesz a potem pytasz.
To popatrz jak to wygląda  http://www.ace.vot.pl/index.php?option= ... &Itemid=38
to jest wsio na światłowodzie poprostu może światłowód pękł i ci nie świeci te światełka nie mają znaczenia to tylko info dla ciebie w jakiej pozycji trza lub możesz ustawić przełączniki.A czy masz napięcie to należy zmierzyć właśnie na oporniku tam gdzie wychodzi napięcie do dmuchawy,czyli T4e segment 4 i już wiesz wszystko.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 am wysłana przez Guest »

Czerwiec 23, 2009, 07:02:18 pm
Odpowiedź #6
Offline

Gabrielos611


Dzieki serdeczne za informacje.Zakladalem dzisiaj radio a tu nagle dmuchawa dzial ale tylko na 4 stopniu na 1,2,3 nie dziala zerklem na ta stronke cos podal viewtopic.php?f=20&t=4361&p=34702&hilit=dmuchawa#p34702.To teraz wiadomo ze to rezystor tylko jeszcze male pytanko mam 1.3 silniczek a jak zaloze rezystor od polo 1.0 to nie ma znaczenia??W którym mijscu on sie znajduje?
Dzieki za pomoc masz u mnie  :piwo:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 am wysłana przez Guest »

Czerwiec 23, 2009, 07:30:02 pm
Odpowiedź #7
Offline

Dziadek13


Jest zabudowany zaraz za dmuchawa w tym tunelu co idzie powietrze i on jest chłodzony tym powietrzem i tam go szukaj.A opornik może być byle rozmiarowo pasował do tego tunelu chodzi o otwór i śrubki.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 am wysłana przez Guest »

Czerwiec 23, 2009, 07:41:47 pm
Odpowiedź #8
Offline

Gabrielos611


To chyba naj lepiej wykrecic stary i szukac po alegro?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 am wysłana przez Guest »

Czerwiec 23, 2009, 08:03:01 pm
Odpowiedź #9
Offline

Dziadek13


No tak przecież i tak nie chodzi.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 am wysłana przez Guest »

Czerwiec 23, 2009, 08:40:43 pm
Odpowiedź #10
Offline

Gabrielos611


No juz go wykrecilem dokladnie znajduje sie tutaj http://foto.onet.pl/hswhq,8k4ks9kkkkkq, ... html#jwoh0 a oto moj rezystor http://foto.onet.pl/hswhq,8k4ks9kkkkkq, ... html#jwoh1 jeszcze raz dzieki za pomoc

-- Wto Cze 23, 2009 10:15 pm --

« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 am wysłana przez Guest »